Opozarjajo tudi pred pozebo!

Danes še prijetno, jutri bo zarezalo do kosti, ponekod tudi sneg do nižin

S.R.
13. 4. 2020, 07.58
Posodobljeno: 13. 4. 2020, 08.47
Deli članek:

Velikonočni ponedeljek bo zmerno oblačen, popoldne se bo tudi zjasnilo, vremenske razmere bodo tako več kot ugodne, a nevidni ubijalec v obliki novega koronavirusa ob tem zgolj zamahne z neobstoječo roko. Ostati je treba doma in počakati na jutri, ko prihaja izrazita ohladitev, podplati pa bodo manj srbeli.

Profimedia
Tako ali tako se je treba držati bolj doma.

Danes bo delno jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo, pihal bo jugozahodni veterm najvišje dnevne temperature pa se bodo gibale nekje od 18 do 23 stopinj Celzija, sporoča Agencija RS za okolje (Arso). Prava drama se začenja jutri, ko nas po navedba agencije Arso čaka  "kratkotrajna, a izrazita ohladitev."

Opozorilo
Danes je po Sloveniji še velika požarna ogroženost naravnega okolja. 

Kot so namreč pri včeraj pojasnili na facebooku, nasbo "v torek zjutraj prešla hladna fronta in prinesla vsaj nekaj težko pričakovanih padavin. Občutno se bo ohladilo." Nad Skandinavijo se poglablja ciklonsko območje, pri čemer se hladna fronta danes od severa bliža Alpam, s padavinami pa naj bi nas dosegla v drugi polovici noči na torek. "V spodnjih plasteh ozračja bo od severovzhoda pričel pritekati hladnejši zrak. Meja sneženja se bo spuščala in ponekod bo lahko v torek zjutraj in zgodaj dopoldne snežilo tudi po nižinah," so še dodali pri agenciji Arso, kjer so danes napoved posodobili z besedami, da bodo padavine od severa zajele večji del Slovenije. Da se bo meja sneženja ponekod v notranjosti spustila do nižin, so poudarili tudi v današnji napovedi

Arso
Vremenska napoved za torek zjutraj.

Na Primorskem, kjer se lahko nadejajo najmanj padavin, bo še vedno velika požarna ogroženost naravnega okolja. Jutri sredi dneva bodo padavine predvidoma povsod ponehale, najpozneje v južni Sloveniji, od severa pa se bo pričelo jasniti. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Občutno hladneje bo kot v prejšnjih dneh, v notranjosti Slovenije bodo temperature ostale pod 10 stopinj Celzija. Dopoldanske temperature bodo sicer od 2 do 6, na Primorskem do 12, najvišje dnevne pa od 5 do 10, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.

Noč na sredo in noč na četrtek bosta jasni, tam, kjer se bo veter umiril, pa bo zopet nevarnost pozebe, zlasti v zatišnih legah. Proti koncu tedna se bo z dotokom toplejšega zraka hitro otoplilo in najvišje temperature se bodo znova povzpele nad 20 stopinj Celzija, tudi jutranje pa ne bodo več pod lediščem.