Črna kronika

Pri Črnomlju pijan surovež pretepal partnerko, nato s smrtjo grozil policistom

S.R.
10. 4. 2020, 09.43
Posodobljeno: 10. 4. 2020, 09.47
Deli članek:

Policija državljanom polaga na dušo: prijavite nasilje v družini, žrtev ga mogoče ne more.

Slovenska policija/Canva
Nasilje je treba prijaviti.

Črnomeljski policisti so morali včeraj ponoči zaradi nasilja v družini posredovati v okolici Črnomlja, kjer je pijana surovina pretepala partnerico. 50-letnik se ni umiril niti po prihodu policistov, zato so morali najprej zaščititi žrtev. S prisilnimi sredstvi so ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Med postopkom jim je tudi grozil, da bo z njimi obračunal in jih ubil. Preiskava se nadaljuje, zoper osumljenca pa bo na pristojno tožilstvo romala kazenska ovadba, sporočajo iz PU Novo mesto. 

Brutalneža pridržali tudi v Trebnjem 

Trebanjski policisti so 44-letnemu nasilnežu, ki se je fizično in psihično znašal nad partnerico, izrekli prepoved približevanja. Obstajajo namreč razlogi za sum, da bo ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo žrtve, še sporočajo iz PU Novo mesto. O ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa prepovedi približevanja. Zoper osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

»Kriminalisti in policisti med preiskavami kaznivih dejanj nasilja v družini pogosto ugotovijo, da je nasilnež dalj časa izvajal nasilje nad družinskimi člani, vendar ga v preteklosti niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja, saj o nasilju ni nihče spregovoril,« še sporočajo policisti. Ljudi zato pozivajo, naj si ne zatiskajo oči, ampak nasilje, za katero izvedo ali so mu priča, takoj prijavijo, s tem pa pomagajo žrtvam, ki pogosto same ne najdejo moči oziroma poguma, da bi o nasilju spregovorile.