V večernih urah

FOTO: Zaječalo na Poljani, trčila kar tri vozila: gasilci niso smeli pozabiti na razkuževanje

A.S.
16. 3. 2020, 09.30
Posodobljeno: 16. 3. 2020, 12.53
Deli članek:

Prevaljski gasilci so včeraj prvič pri intervenciji uporabljali zaščitne maske, pozabiti niso smeli niti na razkuževanje.

Gasilci Prevalje
Počilo je v večernih urah.

Okoli 18. ure so na regionalni cesti v naselju Poljana (občina Prevalje), pri odcepu za Holmec, trčila tri osebna vozila. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem in PGD Prevalje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje, prevrnjeno vozilo postavili na kolesa ter preprečili iztekanje tekočin. Tri poškodovane osebe so reševalci prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, eno osebo pa so v bolnišnico odpeljali starši.

Kot so kasneje sporočili celjski policisti je nesrečo povzročil 33-letni voznik, ki je vozil v smeri Prevalj. Pri prehitevanju je trčil v avtomobil, za volanom katerega je sedel 24-letnik in v tistem trenutku pravilno pripeljal nasproti. Vozilo 24-letnega voznika je nato odbilo še v avtomobil, ki ga 33-letnik prehiteval. Povzročitelj se je v trčenju hudo poškodoval, druga dva voznika pa lažje.

"Prva intervencija na kateri smo od izvoza v gasilskem domu postopali z zaščitno opremo, zaradi morebitnih okužb z novim virusom. Na kraju smo postopali z izredno previdnostjo, na koncu pa smo dekontaminirali vozila, opremo, ter večkrat razkužili sebe," so v svoji objavi na facebooku zapisali prevaljski gasilci.