Svet

V Južni Koreji in na Kitajskem število novih okužb še naprej pada

A.S./STA
16. 3. 2020, 08.46
Deli članek:

Na Kitajskem se število novih okužb s koronavirusom še naprej zmanjšuje. O nadaljnjem upadanju števila na novo okuženih poročajo tudi iz Južne Koreje.

Profimedia
Ponekod se število novookuženih s koronavirusom vztrajno zmanjšuje.

V Južni Koreji so zabeležili najmanj novih okužb z novim konoravirusom v skoraj treh tednih. Z virusom se je na novo okužilo 74 ljudi, ni pa bilo nobenega smrtnega primera. V državi se je do zdaj z virusom okužilo skupaj 8236 ljudi.

Število novih okužb v Južni Koreji že nekaj dni upada. Od minulega petka beležijo več ozdravljenih primerov kot novih okužb, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Žarišče izbruha je mesto Daegu in njegova okolica. V Južni Koreji je novi koronavirus zahteval 75 življenj.

Na Kitajskem 16 novih okužb s koronavirusom

Na Kitajskem so od nedelje zabeležili 16 novih okužb z novim koronavirusom in 14 smrtnih primerov. Po podatkih nacionalne komisije za zdravje se je z virusom do zdaj okužilo 80.860 ljudi, 3213 pa jih je umrlo.

Štiri nove okužbe in vseh 14 smrtnih primerov so zabeležili v provinci Hubei, kjer se je virus decembra lani prvič pojavil. V Wuhanu, glavnem mestu province Hubei so včeraj potrdili štiri primere okužb, v sosednjih pokrajinah pa že tretji dan zapored niso zabeležili nobenih novih primerov okužbe.

Pri 12 primerih gre za osebe, ki so se okužile v tujini, kar pa so ugotovili šele po prihodu na Kitajsko. V državi so do zdaj zabeležili 123 takšnih "uvoženih" primerov.

Oblasti v Pekingu so v nedeljo sporočile, da morajo od danes v 14-dnevno karanteno vse osebe, ki pridejo iz tujine, s čimer želijo zajeziti uvoz okužb.