Grozljiv prizor

FOTO: Nekdanji igralec ragbija svoje otroke in nekdanjo soprogo polil z bencinom, jih zažgal ter si sodil sam

R.T.
19. 2. 2020, 08.50
Posodobljeno: 27. 5. 2023, 10.50
Deli članek:

Iz avstralske zvezne države Queensland prihajajo tragične vesti.

Facebook
Družina Baxter

Otroke, mlajše od desetih let, so v avtomobilu v mestu Brisbane ob 8.30 (po lokalnem času) našle reševalne ekipe. Ni jim bilo pomoči. Preminil je tudi moški, medtem ko je ženska utrpela hude opekline. Prepeljali so jo v bolnišnico, zdravniki so bili nemočni, preminila je. V bolnišnici je pristal tudi en od mimoidočih, ki je želel pomagati žrtvam in pri tem utrpel opekline na obrazu.

Policisti avstralske zvezne države Queensland so kraj zavarovali. Inšpektor Mark Thompson je novinarjem povedal, da je prizor grozljiv. "Kako je prišlo do požara, še ni povsem jasno, ne moremo še potrditi ali gre za umore in samomor ali pa tragično nesrečo. Vozilo je bilo v plamenih, ko so prispeli policisti," je dodal Thompson. 

Očividci so za lokalne medije povedali, da je ženska skočila iz avtomobila, ognjeni zublji so zajeli njeno telo. Kričala je "polil me je z bencinom," je en od očividcev izjavil za časnik The Australian. 

Sodil si je s hladnim orožjem

Rowan Baxter je nekdanji igralec ragbija. Igral je za novozelandski klub Warriors.

Brisbane Times je objavil imena umrlih. Gre za Laianah, Aaliyah in Treya Baxterja, otroke stare med tri in šest let in njihovega 42-letnega očeta Rowana. 31-letna Hannah, mati otrok, pa je poškodbam podlegla v bolnišnici. 

Po poročanju avstralskih medijev sta se Baxterjeva pred kratkim ločila, bila sta bitko za skrbništvo nad hčerkama in sinom. 31-letnica se je pred hišo svojih staršev zadnjič usedla za volan avtomobila znamke Kia Sportage, da bi otroke odpeljala v vrtec, potem pa se je odvila grozljivka. Rowan je smuknil v avtomobil. Otroke in nekdanjo soprogo naj bi nato polil z bencinom in vozilo zažgal. Sam je sprva ubežal ognjenim zubljem. Prečkal je ulico, se kmalu zatem vrnil nazaj v goreče vozilo in se z nožem zabodel v predel prsi. 

Oglasil se je tudi avstralski premier

Sožalje je na twitterju izrazil tudi avstralski premier Scott Morrison