Tragedija na avtocesti

Materi sta se peljali na tekmo z 12-letnima hčerkama, ko je vanje silovito trčil poltovornjak

R.T.
18. 2. 2020, 09.28
Deli članek:

Na avtocesti v ameriški zvezni državi Missouri se je minuli petek pripetila huda prometna nesreča. Poltovornjak je zapeljal čez zelenico, ki loči nasprotna pasova avtoceste ...

Kiva / Facebook
Levo Lesley in Rhyan Prather, desno Carrie in Kacey McCaw.

Po drugi strani avtoceste so se takrat v manjšem kombiju peljale štiri osebe. 44-letni Lesley Drury Prather in Carrie Urton McCaw iz Louisvilla sta svoji 12-letni hčeri spremljali na odbojkarski turnir v Kansas Cityu. Poltovornjak, ki je najprej oplazil drugo vozilo, se je kar naenkrat znašel pred njimi. Trčenje je bilo silovito.

Nesrečo je izza avtocestne ograje videla naključna sprehajalka Stephanie Huttegger. Za Fox 6 Now je povedala, da je brez pomisleka preskočila ograjo in stekla čez avtocesto, ne spomni se niti, če je pogledala, ali prihajajo avtomobili. "Kot mati, kot človeško bitje, sem naredila, kar sem lahko. Bilo je grozno," se spominja Stephanie, ki je bila prva pri kombiju. S pomočjo še ene ženske, ki je pritekla, sta iz razbitin previdno odnesli 12-letno Rhyan. Poklicali sta reševalce, medtem pa jo oživivljali. Vse je bilo zaman. Vse štiri, materi in njuni hčeri, so umrle na kraju nesreče. Povzročitelj nesreče, ki so ga že kazensko ovadili, jo je odnesel z lažjimi poškodbami.

Neizmerna tragedija za moža umrlih 42-letnic in njune otroke. Obe sta poleg hčerk, ki sta bile v avtu, imeli še tri otroke. Obe sta bili tudi sami odlični igralki odbojke. Pratherjeva je bila članica ekipe iz Louisvilla, McCawova pa je igrala za Syracuse Athletics.