Drama v Reki

Elvis želel preprečiti nasilje nad žensko in sam postal žrtev napadalca. Ni mu bilo pomoči

R.T.
4. 2. 2020, 07.22
Posodobljeno: 4. 2. 2020, 08.19
Deli članek:

Želel je pomagati, bilo je usodno.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V noči na nedeljo je bila v hrvaški Reki po poročanju hrvaških medijev veselo. Mesto so namreč razglasili za Evropsko prestolnico kulturo. Zaradi pestrega programa so bile mestne ulice polne ljudi: tudi Adamićeva ulica, ki je bila te noči zaprta za promet, saj se je nedaleč stran odvijal koncert. 

V enem od lokalov pa je prišlo do, kar se bo kasneje izkazalo, tragičnega incidenta. 44-letni Elvis B. je želel preprečiti nasilje nad žensko. Ni pa vedel, da bo to zanj usodno. Ko je izstopil iz gostinskega objekta, je namreč za njim prišel napadalec. Kot piše hrvaški portal 24sata, policisti sumijo, da se je dvojica sprva sprla, potem pa je moški Elvisa udaril. Ta je padel in se hudo poškodoval, 44-letni napadalec pa je skušal pobegniti.

Dežurni policisti so opazili ranjenega moškega in takoj poklicali reševalce. Elvisa so prepeljali v bolnišnico, ni mu bilo pomoči. Možje v modrem so medtem dohiteli napadalca in ga prijeli. O kaznivem dejanju povzročitve hude telesne poškodbe s posledico smrti so obvestili okrožno sodišče, osumljenec pa je v priporu.

Tragično preminuli Elvis se je sicer nedavno zaposlil na pošti, tisti, ki so ga poznali pa mu namenjajo zgolj besede hvale. "Bil je pošten ter skrben oče in soprog. Vedno je bil pripravljen pomagati. Ne vem, kaj točno se je zgodilo, meni zagotovo noč otvoritve Evropske prestolnice kulture ne bo ostala v lepem spominu," je povedal prijatelj 44-letnega Elvisa, ki je za seboj pustil dva otroka in užaloščeno soprogo.