Več kot 400 smrtnih žrtev

S koronavirusom okužena tudi enomesečna dojenčica

A.S.
4. 2. 2020, 07.36
Posodobljeno: 4. 2. 2020, 09.55
Deli članek:

Novi koronavirus je v Hongkongu zahteval prvo smrtno žrtev, okužen pa je tudi enomesečni otrok.

Profimedia
V provinci Guizhou so virus diagnosticirali pri enomesečnemu otroku.

Skupno so na Kitajskem po zadnjih podatkih zabeležili 425 smrtnih žrtev in več kot 20.400 okužb z virusom. Ta se širi tudi izven kitajskih meja, primere pa so potrdili že v 25 državah. Zaradi bojazni pred širjenjem virusa sta v provinci Zheijang na vzhodu države še dve mesti, Taizhou in Hangzhou, omejili gibanje za meščane. V Macau pa so se odločili, da bodo v boju proti novemu koronavirusu za dva tedna zaprli vse igralnice.V okviru preiskave so namreč odkrili, da je bilo devet od desetih okužb zabeleženih v igralništvu. 

V provinci Guizhou so virus diagnosticirali pri enomesečni dojenčici, ki je v Guizhou prispela iz druge province in sedaj živi v mestu Guiyangu. Koronavirus so pri otroku potrdili včeraj, trenutno pa se nahaja v karanteni v bolnišnici. Njeno zdravstveno stanje naj bi bilo stabilno. 

Prva smrtna žrtev v Hongkongu

Po poročanju lokalnih medijev pa je koronavirus terjal tudi prvo smrtno žrtev v Hongkongu. 39-letnik iz Hongkonga je pred okužbo z novim koronavirusom obiskal mestu Wuhan, ki so ga okužbe z virusom najbolj prizadele. Moški naj bi sicer bolehal za dolgotrajno boleznijo. 

Gre za drugo smrtno žrtev virusa izven celinske Kitajske. Na Filipinih je namreč v soboto umrl 44-letni kitajski državljan, ki je prav tako prispel iz Wuhana.

Okužen tudi belgijski državljan

Z novim koronavirusom je okužen tudi eden od belgijskih državljanov, ki so se v nedeljo vrnili iz Wuhana. Ostalih osem ljudi je bilo na testiranjih negativnih. V Belgiji so testirali še osebo iz Danske, ki je prav tako prispela iz Wuhana, a je bil test prav tako negativen.