JAGODNI IZBOR

Top flop tedna: Pijan obležal pred hišo; peš oviral promet

S.S.
3. 2. 2020, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Pogosto spregledani podvigi posameznikov na drugi strani črke zakona.

10. V Celju je neznani storilec vlomil v prostore gostinskega lokala in ukradel več kilogramov mesa ter dve tortici.

9. V Seči, kanalu sv. Jerneja, je nekdo s čolna ukradel zunajkrmni motor znamke Tomos, letnik 1992, vreden 400 evrov.

8. Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec vrednosti 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7. V Šentrupertu nad Laškim je nekdo vlomil v župnišče in ukradel kelih, vreden 2000 evrov.

6. Kranjski policisti iščejo neznanca, ki je v reko Kokro odvrgel več vreč zemlje in gnojila. Iz vode so jih pravočasno odstranili gasilci, tako da posledice za okolje niso nastale.

5. V vasi Brestovica pri Komnu je zagorelo drevo ob stari osnovni šoli, ogenj pa je prasnil tudi po nadstrešku, a so širjenje preprečili gasilci.

4. Gorenjski policisti so posredovali zaradi krave, ki se je gibala ob avtocesti med priključkom Lipice in počivališčem Moste v smeri proti Radovljici. Žival so varno odstranili iz bližine avtoceste.

3. Novomeške policiste je moški obvestil, da mu je nekdo z dvorišča hiše na Belokranjski ulici ukradel drva. Policisti so na podlagi opisa vozila storilca hitro izsledili in ga poskušali ustaviti, vendar se je na njihove znake požvižgal in pohodil plin, kasneje pa avto ustavil in brez uspeha poskušal zbežati peš. Zasežena drva so vrnili oškodovancu, 29-letnega tatu pa kazensko ovadili.

2. Kranjski policisti so obravnavali prijavo, da se na tovornem vlaku vozi oseba. Ugotovili so, da se je moški v Ljubljani usedel na konstrukcijo vagona in se z njim pripeljal v Kranj, ker so mu je to zdelo zanimivo. Z ugotovitvami postopka bodo policisti seznanili pristojni inšpektorat.

1. Občanka Portoroža je policiste poklicala in jim naznanila, da pred njeno hiši leži moški. Ugotovljeno je bilo, da je očitno omagal zaradi alkohola. Policisti so sicer 38-letnika izsledili, ko se je že pobral in hodil ob cesti ter oviral promet. Policista sta mu odredila, naj se odstrani, a se je razburil in vsemu živemu začel psovati mater, naposled pa se je še aktivno uprl. Pijančka so pomirili šele nekoliko trši prijemi, treznil pa se je na postaji. Zaradi serije kršitev so mu bili izdani plačilni nalogi.