Ugrabitev in maščevanje po indijsko

Ugrabil otroke, da bi se maščeval sosedom, ti pa so potem linčali njegovo ženo

G.G.
31. 1. 2020, 08.59
Posodobljeno: 31. 1. 2020, 09.01
Deli članek:

Indijec Subhash Batham je skoval načrt, s katerim se je želel maščevati vaščanom, ki so bili po njegovem krivi za njegovo aretacijo.

Deepak Srivastava / BBC
Cela vas je bila na nogah.

Subhash je bil obtožen umora, po plačilu varščine pa na prostosti. Trdno je bil prepričan, da so ga s krivim pričanjem izdali prebivalci vasi Kathariya v indijski zvezni državi Uttar Pradesh. Tuhtal je, kako bi jim zagodel in utrnila se mu je pokvarjena ideja.

Po vasi je raztrobil, da njegova hči prireja rojstni dan, na katerega so povabljeni vsi otroci. Odzvalo se je 23 otrok. Sredi rojstnega dneva pa je udaril. Izvlekel je pištolo, nagnal starše in dejal, da ne bo izpustil otrok. Sosedje so obvestili policijo in začela so se mučna pregovarjanja, ki so trajala skoraj 10 ur. Vmes je Subhash izpustil najmlajšo ugrabljenko in večkrat grozil, da bo z bombo v zrak vrgel hišo, mimogrede pa postavljal zahteve po denarni odškodnini.

Ko besede niso dale rezultata, so se policisti odločili, da spregovori orožje. Na silo so vstopili v hišo, začelo se je streljanje, ki se je za ugrabljene srečno končalo. Edina smrtna žrtev je bil Subhash, ranjeni pa so bili njegova žena, policista in eno od zijal, ki se je preveč približalo hiši.

»V soseski je bilo napeto. Vsi so se bali. Kaj bo z otroci, so se spraševali,« je za BBC povedal lokalni novinar. In ko je strah popustil, ko se je drama razpletla, je iz vaščanov privrela na dan sla po maščevanju, po krvi. Odvihrali so do ugrabiteljeve hiše in do smrti pretepli njegovo ženo.