O umoru razmišljal dva dni

Mama preverila poštni nabiralnik, devetletnik medtem zabodel sestrico in vpil: “Umri, umri”

R.T.
29. 1. 2020, 16.33
Posodobljeno: 29. 1. 2020, 16.36
Deli članek:

Iz mesta Ocala na Floridi prihajajo tragične vesti.

Profimedia
Sestro je večkrat zabodel (fotografija je simbolična).

27. januarja je v popoldanskih urah na družinskem domu v Ocali prišlo do hudega incidenta. Devetletnik in petletna sestrica sta se igrala v njegovi sobi, njuna mama pa ju je za trenutek pustila sama. Preverila je poštni nabiralnik in odšla k sosedi po sladkarije. 

Ko se je vrnila pa jo je čakal grozljiv prizor. Sin, ki obiskuje tretji razred osnovne šole je pred njenimi očmi zabadal sestro s kuhinjskim nožem. Medtem je vpil: "Umri, umri, umri". Mama je hitro ukrepala, zagrabila nož, pobrala deklico s tal in poklicala na pomoč. 

Policisti so devetletnika zaslišali in ga vprašali, zakaj je to storil. Odgovoril je, da je o umoru sestre razmišljal že dva dni ter da je zle namere skušal spraviti iz svojih misli. Deklico je v ponedeljek zagrabil za vrat, potem ko mu je želela pokazati nekaj na tleh. Ko ga je pri krutem početju zalotila mama, je stekel v lopo ob hiši, pred policisti se ni mogel skriti. 

Deklico so s številnimi vbodnimi ranami prepeljali v Shands bolnišnico. Floridski policisti pa so sporočili, da poškodbe niso bile usodne. 

Devetletnika, ki je pristal za zapahi zapora za mladoletnike so v torek privedli pred sodnico. Sedaj so na vrsti psihiatrični izvedenci, osnovnošolec pa se bo na sodišču zopet pojavil prihodnji teden.