"Odločitve so bile izredno težke"

Steklarna Rogaška ukinja delovna mesta: brez službe do 200 zaposlenih

A.S./STA
29. 1. 2020, 16.29
Posodobljeno: 29. 1. 2020, 16.29
Deli članek:

Steklarna Rogaška mora zaradi nenehnih sprememb vedenja potrošnikov in trgovinskega okolja povečati učinkovitost poslovanja, zato so se odločili za ukinitev do 200 delovnih mest. Danes so zato začeli posvetovanja z zaposlenimi, ki jih bo morda ta ukrep prizadel, so za STA povedali v steklarni, kjer je trenutno zaposlenih okoli 830 delavcev.

Bobo
Pojasnili so, da je namen predlaganih sprememb zaščita in podpora samega jedra steklarne.

Pojasnili so, da je namen predlaganih sprememb zaščita in podpora samega jedra steklarne. Glede ukinitve delovnih mest se bo vodstvo steklarne posvetovalo s predstavniki zaposlenih, podjetje pa bo pri tem v naslednjih mesecih tesno sodelovalo z delavci in njihovimi predstavniki.

Ti načrti so del programa prestrukturiranja iz decembra lani, katerega namen je zmanjšanje stroškov. V okviru programa bodo ovrednotili celotno dobavno in distribucijsko omrežje ter poiskali rešitve za izboljšanje učinkovitosti.

"Ker se vedenje potrošnikov in trgovinsko okolje spreminjata, moramo izboljšati konkurenčnost poslovanja in se usmeriti v trajnostno rast. Odločitve, ki smo jih sprejeli in jih objavljamo danes, so bile izredno težke, vendar menimo, da nam bodo pomagale povečati učinkovitost. Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da bomo prizadetim zaposlenim v prehodnem obdobju zagotovili ustrezno podporo," je dejal višji podpredsednik dobavne verige v družbi Mogens Hansen.

Steklarna Rogaška bo ostala pomembno središče za proizvodnjo visokokakovostnih kristalnih izdelkov. Ekipa vrhunsko usposobljenih zaposlenih bo še naprej ročno izdelovala izdelke visokega kakovostnega razreda, so dodali v vodstvu. Podjetje namerava letos tudi vlagati v razvoj steklarne, v načrtu je obnova peči in modernizacija druge proizvodne opreme.

Steklarno Rogaška je leta 2015 kupila družba Fiskars Group, ki pa zaposluje približno 7300 delavcev v 30 državah.