Amfetamin doma, heroin in kokain iz tujine

FOTO: V finalni akciji 460 kriminalistov in policistov na terenu! Razbita mednarodna narko združba, vodja naj bi bil Slovenec

G.G.
29. 1. 2020, 12.40
Posodobljeno: 29. 1. 2020, 13.34
Deli članek:

Slovenska policija je predstavila podrobnosti včerajšnjega zaključka preiskave, s katero so razbili mednarodno organizirano narko združbo.

Policija.si
Prepovedano drogo so zasegli na različnih delih Slovenije.
Preiskavo so vodili ljubljanski   kriminalisti skupaj z Upravo kriminalistične policije na  Generalni policijski upravi. Preiskava je potekala tudi v intenzivnem sodelovanju s  hrvaško policijo in policijami iz več drugih evropskih držav.

Pisali smo že, da so kokain dobavljali iz Južne Amerike, heroin iz Irana, glavno skladišče pa je bilo po pisanju Jutarnjega lista na območju Ljubljane. Hrvaški mediji še navajajo, da je bil od leta 2018 vodja združbe Slovenec, okoli sebe pa naj bi imel zbrane rojake in pajdaše iz Hrvaške in Srbije.

Slovenska policija je potrdila, da so drogo tihotapili iz tujine in dodala, da so amfetamin v velikih količinah izdelovali doma. Dnevnik.hr piše, da so proizvodnjo amfetamina organizirali in nadzirali v Sloveniji, kjer je bilo tudi več skladišč, od koder so droge pošiljali na območje Balkana in v države EU.

V dveh letih in pol, kolikor je potekala preiskava, so slovenski kriminalisti zbrali dovolj dokazov za prijetje osumljencev. V včerajšnji zaključni akciji je sodelovalo 460 kriminalistov in policistov. Opravili so 47 hišnih preiskav na območju Ljubljane, Maribora in Celja, zasegli pa so večje količine prepovedanih drog, pripomočke za izdelavo in pakiranje drog, predhodne sestavine, prirejene prostore za gojenje prepovedanih drog, več kosov nezakonitega orožja in nabojev ter večjo količino denarja, ki je bil pridobljen s preprodajo prepovedanih drog. Za ponazoritev le podatek, da so zasegli več kot 120 kilogramov amfetamina in več deset kilogramov drugih vrst prepovedanih drog. Zasegli so tudi več kot 150.000 evrov.

Policija.si
Prepovedano drogo so zasegli na različnih delih Slovenije.

Več kot 20 osumljenih bodo s kazensko ovadbo odpeljali na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Večina teh nepridipravov je bila že obravnavana za kazniva dejanja povezana s prepovedanimi drogami, nekateri pa so tudi znani nasilneži in tatovi različnih vrst.

Policija.si
Zasežen denar.