Okužba

VIDEO: Pestili so ga tako hudi glavoboli, da je bruhal, ugotovili so, da je zadnjih 10 let v njegovih možganih bivalo to bitje ..

R.T.
29. 1. 2020, 12.05
Deli članek:

S trakuljo se je domnevno okužil pred desetimi leti, in sicer ob zaužitju premalo kuhanega svinjskega mesta, odtlej je živela v njegovih možganih.

YouTube
Šele slikanje z magnetno resonanco je razkrilo vzrok njegovih zdravstvenih težav.

Moškega, znanega zgolj pod imenom Gerardo, so operirali v Austinu v ameriški zvezni državi Teksas. V bolnišnici se je znašel zaradi glavobolov, ki so bili tako hudi, da so ga pogosto pripravili do bruhanja. Po lastnih besedah se je od hudih bolečin v glavi začel potiti. »Potil sem se, pot od bolečin, bolečin v glavi, nato sem od bolečin bruhal,« je pojasnil za KXAN-TV. Z glavoboli se je soočal več mesecev, dokler ni nekega dne konec prejšnjega leta med nogometom omedlel. Končno so njegove možgane slikali z magnetno resonanco in ugotovili vir vseh njegovih težav. Trakulja, ki je v možganih živela zadnjih deset let in počasi rasla. Z njo naj bi se pred desetimi leti okužil v Mehiki, kjer je zaužil premalo kuhano svinjsko meso

Gerardo, ki je po zapleteni operaciji že okreval in se vrnil v službo, je še razkril, da so pred enim letom trakuljo našli tudi v možganih njegove sestre. Kot je pojasnil nevrokirurg Jordan Amadio, ki je Gerarda operiral, je kljub temu šlo za »redek in izjemen primer,« čeprav je tovrstno okužbo zelo lahko spregledati, saj so lahko simptomi zelo raznoliki. Večina ljudi, ki v sebi nosijo trakuljo, pa simptomov sploh nimajo ali pa so ti zelo blagi.