Priznal, da jo 12-letnico ugrabil, mučil in posiljeval

»Ne vem, zakaj sem to storil. Ko je pobegnila, sem ji zagrozil, da bom ubil njene starše«

R.T.
9. 1. 2020, 11.07
Posodobljeno: 9. 1. 2020, 11.15
Deli članek:

Brivec iz Malče, ki je ugrabil, posilil in mučil 12-letno Moniko je priznal svoje zločine in na zaslišanju opisal grozodejstva.

Zajem zaslonske slike
Aretacija brivca iz Malče.

Spomnimo:

Brivec iz Malče je v petek 20. decembra v naselju Brzi Brod ugrabil 12-letno Moniko K. iz naselja Suvi Dol pri Nišu. Monika je izginila na poti v šolo, potem ko je v zgodnjih jutranjih urah zapustila dom. Prejšnjo nedeljo so Moniko izsledili v zapuščenem vikendu na robu vasi Pasjača, po 17 dneh iskanja pa so nato prijeli še Jovanovića

»To sem že počel«

Jovanovića je kmalu zatem čakal obisk tožilstva v Nišu, kjer ga je čakalo zaslišanje. Zloglasni posiljevalec in pedofil je vse zločine priznal: dekle je ugrabil, mučil in posilil. Priznal je tudi, da je Moniko večkrat ostrigel. Poleg priznanja pa je navedel, da ni verjel, da bi se »cela Srbija dvignila na noge zaradi ugrabitve ene deklice«.

»Jaz sem bil v zaporu 12 let, ker sem leta 2005 to počel z dvema drugima deklicama. Ne vem, zakaj sem to storil. Boleham za epilepsijo, doživel sem srčni infarkt. V vsem tem času nisem doživel napada, ker sem jemal zdravila,« je povedal.

Grozil, da bo ubil njene starše

Moniko je Jovanović ugrabil naključno: ko jo je prvič videl, se je preprosto odločil, da jo zvabi v vozilo. To mu je uspelo, potem ko jo je prepričal, da je novi šolski električar. Ko je dekle uvidelo, da jo pelje nekam drugam, pa ji je povedal, da mu je njen oče ukradel nekatere dragocene predmete ter da jo bo imel za talko, vse dokler jih ne vrne. Njegov namen je bil, da z dekletom pobegneta z vozilom, ki ga je prehodno 20. decembra ukradel sorodniku v Malči, vendar se je zaradi prometne nesreče, odločil, da pot groze nadaljujeta peš. Deklico je odpeljal v zapuščeno hišo in se tam izživljal nad njo.

12-letnica ga je večkrat prosila naj jo izpusti, ni  ji prisluhnil. Četrti dan ji je uspelo pobegniti na ulico, a se je pognal za njo. Dekle je vanj metalo kamne, bila je povsem izmučena. V hišo groze se je vrnila potem, ko ji je Jovanović zagrozil, da bo v nasprotnem ubil njene starše.

Oče in brat zgrožena

Na tožilčevo vprašanje, kaj bi ukrenil, če bi to kdo storil njegovemu otroku, ni imel odgovora. Jovanoviću so odredili 30-dnevni pripor, doslej pa naj bi ga tam obiskala oče Dušan in brat Nebojša. To naj bi storila na zahtevo policistov, ki so jima naročili, naj mu prineseta oblačila. Ob tem mu je oče rekel: »Kako te ni sram, da zopet to storiš?«. Nebojša pa mu je zabičal: »Sedaj naju vidiš in nikoli več!«. »Kar se mene tiče, naj se obesi in bo za zgled ostalim zapornikom,« pa je Nebojša povedal novinarjem.