Srbija si je oddahnila, pedofila spravili na varno

VIDEO: »Ne me tepsti, nisem jedel devet dni,« je moledoval brivec iz Malče, oče bi ga poslal na vislice »po turško!«

S.R.
6. 1. 2020, 08.53
Deli članek:

Zloglasni posiljevalec in pedofil Ninoslav Jovanović, tako imenovani brivec iz Malče, je po 17 dneh neumornega lova včeraj končno pristal v primežu srbske policije. Domačini so ga opazili v bližini njegovega doma in ga prijavili organom pregona, on pa je zbežal proti pokopališču, kjer se je vsaj za nekaj časa še zadnjikrat nadihal svobode.

Zajem zaslonske slike
Aretacija brivca iz Malče.

Spomnimo, brivec iz Malče je v petek 20. decembra v naselju Brzi Brod ugrabil 12-letno Moniko K. iz naselja Suvi Dol pri Nišu. Monika je izginila na poti v šolo, potem ko je ob 7.20 uri zapustila domačo hišo. Njena mama Aleksandra je še istega dne prijavila njeno izginotje, v naslednjih dneh, ko je na podlagi nekaterih dokazov postalo jasno, da je najverjetneje pristala v krempljih zloglasnega Ninoslava Jovanovića, pa se je začela obsežna iskalna akcija. Prejšnjo nedeljo so Moniko izsledili v zapuščenem vikendu na robu vasi Pasjača, po 17 dneh iskanja pa včeraj še Jovanovića v približno pet kilometrov oddaljeni rodni vasi Malča, po kateri je dobil tudi vzdevek.

Vrnil se je »domov«

»Ne me tepsti!« so bile njegove prve besede, ko so se na pokopališču nanj spravili policisti. Bitof se nahaja pičlih 200 metrov od hiše njegovih staršev, kjer je v preteklosti živel tudi sam, zato policisti domnevajo, da se je v zadnjih dneh iskalne akcije skrival tukaj, med grobovi, grobnicami in pokojnimi. Včeraj ga je opazil 70-letni sosed Petar Cekić. Neko osebo je videl teči čez dvorišče, odprta pa so bila tudi vrata v klet, zato sta sumljivo dogajanje preverila s soprogo Svetlano, poroča srbski Kurir. Naletela sta na Jovanovića, ki se je prestrašil, preskočil ograjo in jo ucvrl v smeri domače hiše, kjer pa se ni ustavil. Skozi akacijev gozd je nadaljeval do pokopališča in se pri tem tudi popraskal po obrazu. Tam se je po navedbah Kurirja skril za enim od spomenikov in se pokril z vencem, a se znova pognal v beg, ko je tja prispela policija. Zbili so ga na tla, on pa jih je moledoval, naj ga ne pretolčejo, saj da že devet dni ni jedel. Nadeli so mu lisice in ga odvedli, vaščani Malče, prebivalci širšega območja Niša in kar celotna Srbija pa so si oddahnili.

»Po turško!« 

»Od hiše je odšel konec junija letos, sam pa sem njegovo izginotje 6. julija prijavil policiji. Prijavil sem ga iz strahu, da ne bi storil kakšnega kaznivega dejanja, kot jih je že v preteklosti, in moj strah se je uresničil,« je za Pink pojasnil oče brivca iz Malče. Dodal je, da bodo domačini odslej lahko končno mirni, prav tako pa njegova družina. »Bali smo se za Moniko, molili smo, da je živa in zdrava. Ko so jo našli, nam je za 50 odstotkov odleglo, kaj pa z njim? Kakor sam želi! On je svojo kariero zaključil. Je moj sin, ampak zasluži si najstrožjo kazen, da nikoli več ne bo svoboden! Na vislice z njim, po turško!« je bil odločen oče, ki se je prav tako zahvalil sosedoma, ki sta ga včeraj opazila in prijavila policiji. 

Vaščane je šokiralo predvsem dejstvo, da se je na koncu skrival kar v njihovi vasi, da se je pedofil in ugrabitelj vrnil v domačo okolje. »Pretekli dnevi so bili zelo neprijetni. Policija je ves čas preiskovala našo vas, domove, ... Strah je bil vseprisoten, starši pa otrok niso puščali samih. Zdaj čutim olajšanje, saj bodo otroci lahko mirni, počitnice bodo lahko uživali brez strahu pred tem človekom,« je za Blic dejala ena od vaščank. Njena soseda jo je dopolnila, da so vsak dan preverjali kleti in ostale objekte, a da nič ni kazalo, da bi se Jovanović skrival ravno v domači v vasi. Tudi ona je poudarila, da otrok nikamor niso spustili brez spremstva. 

Jovanovića danes ali jutri čaka obisk na tožilstvu v Nišu, kjer ga čaka zaslišanje.