Zakaj, se sprašuje

FOTO: S tem avtom je 27-letni Stefan zbil 17 in »ubil« 7 ljudi

G.G.
7. 1. 2020, 08.52
Posodobljeno: 7. 1. 2020, 09.09
Deli članek:

Po katastrofalni prometni nesreči v Lutagu (Luttach) na Južnem Tirolskem so policisti iz Bolzana objavili fotografijo avtomobila povzročitelja nesreče.

Carabinieri Bolzano
Sprednji del audija je povsem izmaličen.

27-letni Stefan Lechner je v nedeljo ponoči s svojim Audijem TT okoli 1. ure zbil skupino turistov, ki je prečkala cesto na poti do hotela. Vozil je prehitro, najverjetneje okoli 100 kilometrov na uro, bil pa je tudi močno pijan, napihal je 1,97 promila.

Včeraj popoldne je v bolnišnici umrla še mladenka, ki je v trku utrpela hude poškodbe. To je sedma žrtev divjanja 27-letnega domačina, ki ga čaka do 18 let zapora.

Policisti iz Bolzana so danes objavili fotografijo audija. Zverižena pločevina nakazuje visoko hitrost v času trka. Nesrečne pešce je po trku odneslo kar 20 do 30 metrov po zraku.

Carabinieri Bolzano
Avto povzročitelja nesreče.

Kaj je po uničenju sedmih življenje povedal Stefan? Da je bil v zadnjih dnevih pod vplivom razhoda s partnerko. To je tudi razlog, da je popival in se v neprimernem stanju usedel za volan. Ko so mu povedali, da je zaradi njega sedem ljudi izgubilo življenje, je Stefan po poročanju Kronenzeitunga dejal: »Zakaj so umrli, zakaj nisem namesto njih umrl jaz?« Vprašanje, ki si ga bo lahko zastavljal do konca življenja.