Burja odšla, prišel mraz

Južnim sosedom zašklepetali zobje: na Korčuli izmerili minus sedem, v notranjosti Istre tudi stopinjo manj

A.S.
7. 1. 2020, 08.06
Posodobljeno: 7. 1. 2020, 08.26
Deli članek:

Hrvatom je zima pokazala zobe.

Zajem zaslonske slike
Burja je odšla, prišle so nižje temperature.

V noči s ponedeljka na torek je vzdolž hrvaške obale povsem ponehala burja, ki je vztrajala dva dni. Sunki vetra so v nekaterih delih Dalmacije še v nedeljo dosegali 100 kilometrov na uro.

V noči na torek se je veter povsem umiril, to pa je prineslo dodatno nočno ohlajanje, piše hrvaški portal Index. Na Baltskem polju na Korčuli so izmerili kar -7°C, medtem ko so bile že nekaj kilometrov stran temperature višje. Drugod po obali in otokih so se temperature spustile do ledišča. Najhladneje je bilo v krajih Gospić in Otočec, kjer so izmerili kar -10°C.

Na vremenskem spletnem portalu Istramet so zapisali, da so v notranjosti hrvaške Istre termometri pokazali tudi do -8°C. 

Slovenske Istrane danes manj zeblo, kako kaže jutri?

V zgodnjih jutranjih urah so tudi pri nas v večjem delu države temperature padle pod ledišče, tik ob obali pa slovenskih Istranov ni zeblo tako kot njihovih južnih sosedov. 

Arso - zajem zaslonske slike
Tako so ob sedmi uri pokazali termometri.

Danes bo sprva precej jasno, proti popoldnevu pa se bo nekoliko pooblačilo. Zvečer bo na Primorskem zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do 10 °C, so zapisali na Agenciji RS za okolje. Jutri zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih kotlinah megla, ponekod ob meji s Hrvaško pa nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo čez dan ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -3, ob morju in v Vipavski dolini okoli 2, najvišje dnevne od 3 do 7, na Primorskem do 12 °C.