Požar na Dovjem

FOTO in VIDEO: Gasilci rešili 13 živali, materialna škoda je velika

S.R.
3. 1. 2020, 14.21
Posodobljeno: 3. 1. 2020, 14.32
Deli članek:

Gasilci so uspešno obračunali z današnjim požarom v kraju Dovje v občini Kranjska Gora.

PU Kranj
Požar v naselju Dovje.

Na kraju požara na Dovjem so zdaj kriminalisti, ki ugotavljajo vzrok za njegov nastanek, a zaključkov danes in v prihodnjih dneh še ne gre pičakovati, pojasnjuje tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos.

Kot smo že poročali, je ogenj poškodoval štiri objekte, med njimi dve stanovanjski hiši in dve gospodarski poslopji. Objekti se držijo skupaj. V eni hiši je bila v času nastanka požara ena oseba, v drugi pa dve, vse tri osebe pa so objekte pravočasno zapustile same. Trem odraslim osebam je prenočišče zagotovil občinski štab civilne zaščite Kranjska Gora, dve osebi pa bosta nastanjeni pri sorodnikih.

Trije objekti, in sicer obe stanovanjski hiši in eno gospodarsko poslopje, so zaradi ognja močno poškodovani, eno gospodarsko poslopje pa je poškodovano le delno. Iz obeh gospodarskih poslopij so gasilci rešili 13 živali, še pojasnjujejo policisti. Nastala je velika materialna škoda, a so jo ljudje odnesli brez poškodb.

Gasilcem je ogenj že uspelo pogasiti, v okviru sanacije po požaru pa še vedno razkopavajo posamezna žarišča. Do nadaljnjega bo na kraju ostala tudi požarna straža. Varnostni ukrep odklopa električne energije za objekte v okolici požara so sicer že preklicali.

Posredovalo je 105 gasilcev Gasilsko reševalne službe Jesenice in vsa okoliška gasilska društva v občini Kranjska Gora z 22 gasilskimi vozili. Policisti še opozarjajo, da so zaradi gašenja ceste na kraju spolzke. Dodajajo, dan naj imajo stanovalic še vedno zaprta okna vse dokler se bo z območja požara v zrak valil dim.