Drama na Primorskem

FOTO: Slavili, gasili žejo in z raketo zakurili skedenj

S.R.
3. 1. 2020, 13.57
Posodobljeno: 3. 1. 2020, 14.34
Deli članek:

Od vesele druščine, ki je zažgala skedenj, do otrok, ki so rokovali s pravim arzenalom petard.

PGD Senožeče
Zažgali so skedenj.

Koprski policisti so bili na silvestrovo le nekaj minut čez polnoč obveščeni o požaru v Naklem pri Divači, kjer je zagorel skedenj, poln sena. Ob požaru je zgorelo leseno ostrešje skednja in del od približno 500 kladiščenih bal, na kraju pa so posredovali gasilci iz ZGRS Sežana, PGD Divača in PGD Senožeče, sporočajo iz PU Koper. Prve ugotovitve kažejo, da je skupina ljudi v bližini praznovala in nazdravljala ter prižgala nekaj petard in ognjemetov. Domnevno je ena od raket padla na streho objekta, kar je povzročilo požar. Policisti nadaljujejo s preiskavo incidenta.

19-letnik

Policisti so imeli že pred tem opravka z 19-letnim Italijanom. Med večernim nadzorom v Piranu so namreč na Stjenkovi ulici opazili moško druščino, ki je metala petarde. Osredotočili so se na 19-letnega državljana Italije, ki je izkašljal 50 petard z zažigalno vrvico in 74 petard tipa mini ciciolo. Petarde so zasegli, mladeniču pa izrekli globo.

PU Koper
Zasežene petarde.

Poredni otroci

Naslednjega dne so policisti prejeli klic občana iz okolice Kopra. Povedal je, da skupina otrok na cesto meče petarde, še sporočajo. Na kraj sta se odpravila vodnika Policijske postaje vodnikov službenih psov Koper in tam zalotila 14-letnico, medtem ko so se ostali lumpi razbežali. Zasegla sta večje število petard različnih znamk. Skupaj jih je bilo kar 447! Policisti še vedno ugotavljajo identiteto ostalih otrok, zoper mladoletnico pa bodo zaradi kršitve zakona o eksplozivnih in pirotehničnih izdelkih na koprsko sodišče podali obdolžilni predlog.

Koprski policisti so imeli med prazniki sicer več prijav o prekomernem pokanju petard. Odzvali so se na vsak klic, pojasnjujejo, a jim večkrat ni uspelo ugotoviti kršitelja. "So pa praznovanja minila brez hujših poškodb," dodajajo.

PU Koper
Zasežene petarde.