Še vedno ga iščejo

Oče razvpitega "brivca iz Malče": "22 let zapora ni bilo dovolj, da bi se Ninoslav izboljšal. Nikoli se ne bo!"

G.G.
2. 1. 2020, 17.47
Posodobljeno: 2. 1. 2020, 18.30
Deli članek:

Zlogalasni ugrabitelj in večkrat obsojeni posiljevalec Ninoslav Jovanović je še vedno na begu.

MUP - Ministrstvo za notranje zadeve Srbije
Ninoslav Jovanović alias brivec iz Malče, pošast ali človek?

"22 let zapora ni bilo dovolj, da bi se Ninoslav izboljšal. In nikoli se ne bo. Sram me je. Nočem niti slišati zanj," so besede očeta Ninoslava Jovanovića, bolj znanega pod vzdevkom "brivec iz Malče".

Za Novosti je še povedal, da je že julija policiji prijavil sinov izginotje. Od takrat ga ni več videl, slišal pa je ljudi, ki so ga videli, da se smuka po obrobjih vasi in v gozdovih. "Ko sem slišal za ugrabljeno Moniko, sem bil v skrbeh le zaradi nje, zaradi sina ne. Prav nič v vezi z njim me en zanima. Vsej družini predstavlja veliko breme," je zaključil razočarani oče.

Jovanović je 20. decembra v bližini Niša ugrabil 12-letno Moniko K., ki je bila na poti v šolo. V naslednjih dneh se je skrival po opustelih hišah in si gibal po gozdnem območju, ki si ga je ogledoval v preteklih mesecih. Deseti dan iskanja so Moniko našli v vasi Pasjaća, "brivec" pa je uspel zbežati.

Jovanović, ki se je rodil v vasi Malča, se je pred 25 leti zaradi posilstva ženske in deklice znašel v zaporu, iz katerega so ga izpustili leta 2005. Še istega leta je napadel dve 12-letnici, pri čemer mu je eno uspelo posiliti, obe pa je ostrigel. Znova so ga strpali v zapor, iz katerega so ga izpustili lani. V Srbiji je nato nemudoma spet dvignil prah, saj je na Facebooku začel iskati ženske, ki bi mu poslale svoje lase oziroma bi se celo predale njegovi brivski roki. Da ga striženje spolno vzburja, je priznal tudi na sodišču, s čimer si je prislužil tudi vzdevek »brivec«.