Lov na brivca iz Malče

Našli pogrešano 12-letno Moniko, zloglasni posiljevalec na begu!

G.G.
29. 12. 2019, 17.01
Posodobljeno: 29. 12. 2019, 20.00
Deli članek:

Popoldne so v zapuščeni počitniški hiški na obrobju vasi Pasjača našli ugrabljeno 12-letno Moniko Karimanović iz Niša.

Facebook
Izginila je 20. decembra, po devetih dneh so jo našli.

Deveti dan iskanja so našli 12-letno Moniko. Takoj so jo pregledali in z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico.  Zdravniki so po pregledu povedali, da ima "le" lažje telesne poškodbe. Sledi še ginekološki pregled. "Monika je dobro. Pretresena je, slišala sem njen glas. Bila je objokana in rekla je, da je lačna," pa je po poročanju srbskih medijev povedala njena mati Aleksandra.

Minister za notranje zadeve Srbije Nebojša Stefanović je za Blic potrdil, da se nadaljuje iskanje domnevnega ugrabitelja Ninoslava Jovanovića, večkrat obsojenega posiljevalca, ki je najverjetneje oborožen z nožem, poskuša pa pobegniti v Bolgarijo. Moniko so našli v vasi, v kateri je doma mati "brivca iz Malče", kot so mediji nadeli vzdevek Jovanoviću.

Moniko je našel lastnik vikenda, ki je odšel do hiše, ko je slišal poziv policije, naj se opravijo ogledi vseh objektov v okolici. Ko je vstopil v hiško, je zagledal dekle in moškega, domnevno Jovanovića, ki je skočil skozi okno in pobegnil. Takoj zatem je poklical policijo.

Danes je bilo sicer v obsežni iskalni akciji udeleženih 800 policistov, vojakov, lovcev in prostovoljcev, nad njimi pa so teren pregledovali helikopterji.

MUP - Ministrstvo za notranje zadeve Srbije
Ninoslav Jovanović alias brivec iz Malče, pošast ali človek?

Priče so v zadnjih dneh poročale, da so opazile Jovanovića v družbi z dekletom, ki bi po opisu lahko ustrezala pogrešani najstnici. V vasi Knježevac so v eni izmed opuščenih hiš našli lase, ki bi lahko bili od Monike. Striženje žrtev pa je zaščitni znak bolestnega pedofila, "brivca iz Malče", ki je tudi na sodišču priznal, da ga striženje spolno vzburja.

V naslednjih dneh so v blatu našli sledove stopinj, večje in manjše, ostanke hrane, zakurjenega ognja, improvizirani šotor, preiskovali pa so zahteven grmičast teren in gozdove v okolici Niša. Blic poroča, da so v soboto v eni od hiš našli tudi kratko majico in ženske spodnje hlačke. Sumijo, da jih je "brivec" kupil za Moniko in da so mu med begom padle iz nahrbtnika.

Kdo je »brivec?«

Jovanović, ki se je rodil v vasi Malča, se je pred 25 leti zaradi posilstva ženske in deklice znašel v zaporu, iz katerega so ga izpustili leta 2005. Še istega leta je napadel dve 12-letnici, pri čemer mu je eno uspelo posiliti, obe pa je ostrigel. Znova so ga strpali v zapor, iz katerega so ga izpustili lani. V Srbiji je nato nemudoma spet dvignil prah, saj je na Facebooku začel iskati ženske, ki bi mu poslale svoje lase oziroma bi se celo predale njegovi brivski roki. Da ga striženje spolno vzburja, je priznal tudi na sodišču, s čimer si je prislužil tudi vzdevek »brivec«.