Obroč okrog brivca iz Malče se zapira

Deveti dan iskanja 12-letne Monike: ugrabitelj pušča sledi, našli ženske spodnje hlačke in majico

G.G.
29. 12. 2019, 08.52
Posodobljeno: 29. 12. 2019, 10.29
Deli članek:

Več kot 600 članska ekipa sestavljana iz policistov, lovcev, vojakov in prostovoljcev je v soboto še osmi dan zaman iskala pogrešano 12-letno Moniko Karimanović iz Niša.

MUP - Ministrstvo za notranje zadeve Srbije
Ninoslav Jovanović alias brivec iz Malče, pošast ali človek?

Osebni arhiv
Monika Karimanović

Čeprav ni dokončno potrjeno, je javnost prepričana, da je Moniko v vasi Brzi Brod pri Nišu ugrabil razvpiti posiljevalec in pedofil z vzdevkom "brivec iz Malče". Gre za Ninoslava Jovanovića, ki se je že dvakrat znašel v zaporu zaradi posilstva, lani pa je bil izpuščen.

Priče so v zadnjih dneh poročale, da so opazile Jovanovića v družbi z dekletom, ki bi po opisu lahko ustrezala pogrešani najstnici. V vasi Knježevac so v eni izmed opuščenih hiš našli lase, ki bi lahko bili od Monike. Striženje žrtev pa je zaščitni znak bolestnega pedofila, "brivca iz Malče", ki je tudi na sodišču priznal, da ga striženje spolno vzburja.

V naslednjih dneh so v blatu našli sledove stopinj, večje in manjše, ostanke hrane, zakurjenega ognja, improvizirani šotor, preiskovali pa so zahteven grmičast teren in gozdove v okolici Niša. Blic poroča, da so v soboto v eni od hiš našli tudi kratko majico in ženske spodnje hlačke. Sumijo, da jih je "brivec" kupil za Moniko in da so mu med begom padle iz nahrbtnika.

Ogled terena

Vaščani Knjaževca so policiji povedali, da so v zadnjem letu večkrat videli Jovanovića tavati po gozdu. Niso vedeli, kaj išče, zdaj pa menijo, da si je ogledoval teren in pripravljal pobeg po ugrabitvi naslednje žrtve.

Iskanje se tudi danes nadaljuje.