"Kaj če bi kdo obležal"

FOTO: Nevarnosti v bližini romskega naselja: naboj priletel v žleb hiše, prerešetane tudi cestne table

R.T.
2. 1. 2020, 16.24
Posodobljeno: 2. 1. 2020, 16.34
Deli članek:

Bralec nam je opisal, kaj se je dogajalo v silvestrski noči na Kuzarjevem Kalu v bližini Novega mesta.

Bralec
Prestreljena tabla z imenom kraja.
Streljali so tudi že prej, okoli 20. ure, in bralec je že takrat obvestil policiste.

Z družino so opolnoči stopili pred hišo, da bi si ogledali ognjemet. V tistem trenutku so se iz bližnjega romskega naselja Žabjek zaslišali rafali streljanja z avtomatsko puško.  Eden od nabojev je priletel v streho in se odbil v žleb. "Prav lahko bi priletel v koga od nas. Hči, ki je stara 11 let, je stala centimetre stran od koder se je odbijal izstrelek. Kaj če bi kdo obležal, ranjen ali celo mrtev, kdo bi odgovarjal?" se huduje bralec.

Policisti so ponoči opravili hišno preiskavo v Brezju, kjer se naj bi skrival osumljeni. Zaradi streljanja in suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti obravnavajo 31-letnika iz okolice Novega mesta in 38-letnika iz okolice Metlike. Policijska preiskava še poteka.

Bralec je še sporočil, da so cestne table v okolici romskega naselja Žabjek-Brezje "luknjaste od orožja". "Nihče si ne upa javno govoriti o tem. saj se bojijo povračilnih ukrepov s strani ciganov, nihče si ne upa peš mimo ciganskega naselja, niti ustaviti z avtomobilom," je ogoročen bralec, ki se sprašuje, "ali je to pravna država, kjer smo vsi enakovredni?"