Utonili oče in njegova otroka

FOTO: Družinska tragedija na predvečer božiča zgolj splet nesrečnih okoliščin?

R.T.
26. 12. 2019, 16.57
Deli članek:

Španska policija je razkrila imena očeta in njegovih dveh otrok, ki so na večer pred božičem tragično umrli v bazenu na priljubljeni španski obali Costa del Sol.

Reuters
Bazen, v katerem so utonili oče, sin in hči.

Kot smo že poročali, je na predbožični večer v bazenu v hotelskem kompleksu Club La Costa World v bližini kraja Fuengirola na območju Coste del Sol tragedija doletela britansko družino, očeta in njegova dva otroka. Španska policija je danes razkrila, da so življenje izgubili 52-letni Gabriel Diya, njegova 9-letna hčerka Comfort in njegov 16-letni sin Praise-Emmanuel. Same okoliščine tragedije so še vedno skrivnostne. Znano je, da ob bazenu ni bilo reševalcev, saj to zaradi njegove velikosti ni potrebno. 

Znano je tudi, da naj bi oče in sin v bazen skočila, da bi rešila hčerko. Reševalce je poklicala mati, ki so ji po tragediji nudili psihološko pomoč. Za trojico je bilo že prepozno. Do prihoda reševalcev je z oživljanjem poskušalo hotelsko osebje, nato so bili neuspešni še reševalci. 

Facebook
Tragično preminula Gabriel in Comfort.

Niso našli pomanjkljivosti

Še vedno sicer ni jasno, kaj natančno se je zgodilo. Preiskovalci so že pregledali vodne črpalke, celoten sistem in tudi strojnico, da bi ugotovili, ali je šlo za mehansko napako oziroma težavo z električno napeljavo, a jim doslej še ni uspelo odkriti vzroka. Vodstvo hotela s policijo sodeluje v celoti, zaenkrat pa ta ni ugotovila nobenih pomanjkljivosti, povezanih z njihovim upravljanjem bazena. BBC sicer poroča, da naj bi policija v črpalki našla dekličino plavalno kapo. »Guardia Civil je izvedla temeljito preiskavo, v okviru katere nismo ugotovili nobenih težav, povezanih z bazenom ali varnostnimi postopki, zaradi česar predvidevamo, da je šlo za tragično nesrečo, zaradi katere smo vsi v šoku,« so včeraj v izjavi za javnost zapisali lastniki hotela. Bazen je po zadnjih informacijah zopet odprt. 

Reuters
Bazen je danes znova odprt.

Sin iz ZDA

52-letni Diya je bil direktor cerkvene ustanove Open Heavens London, sicer podružnice Odrešene krščanske božje Cerkve (Redeemed Christian Church of God – RCCG) s sedežem v Charltonu, ki pa je bila ustanovljena v Nigeriji. Sam se je na družabnih omrežjih opisal kot pionir, podjetnik, osebnostni trener, študent, nepremičninski agent in še kaj drugega. Tako oče kot hčerka naj bi bila britanska državljana, medtem kot naj bi bil 16-letni sin državljan ZDA. Družina je v hotel prispela 21. decembra, tam pa bi morala ostati sedem dni.