Črna kronika

Divjal pred policisti, trčil v klop in drevo, lagal, potem priznal …

S.S.
16. 12. 2019, 21.47
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

dreamstime
Fotografija je simbolična.

10 V Braslovčah je domačin na štirih vozilih prerezal sedem pnevmatik. Ker ima eden od oškodovancev na objektu, pred katerim so bili parkirani avtomobili, nameščeno varnostno kamero, so policisti storilca že izsledili in ga kazensko ovadili zaradi uničevanja tuje lastnine.

9 Na bencinskem servisu v Nizki v občini Mozirje so policisti obravnavali vlom v avtomat s prehranskimi izdelki. Lopov je avtomat skorajda izpraznil, škodo pa je povzročil tudi z rovarjenjem.

8 Na Jezerskem so policisti obravnavali pogin rib.

7 V Sevnici so policisti oglobili štiri državljane Romunije, ki so nezakonito pobirali prostovoljne prispevke, pod pretvezo, da bodo denar namenili gluhim otrokom.

6 V Velenju je neznani storilec vlomil v počitniško hišo. Lastnik pogreša starejši radio.

5 Tržiški policisti so na glavni cesti Bistrica–Podbrezje obravnavali voznico, ki je pri omejitvi hitrosti 90 km/h vozila s hitrostjo 153 km/h. Začasno so ji odvzeli vozniško dovoljenje in jo izločili iz prometa, sledi obdolžilni predlog.

4 V Gornjem Doliču je nekdo iz prostorov športnega društva ukradel LCD-televizor.

3 Občanka Nakla je v svoji hiši zalotila žensko močnejše postave, oblečeno v daljše krilo, ki je stikala po njenih omarah, ko pa je bila opažena, je »kraj zločina« hitro in brez besed zapustila ter se odpeljala z avtomobilom znamke Volkswagen Sharan, zagrebških registrskih oznak.

2 Ljubljanski policisti so na Viču obravnavali vlom v stanovanje, od koder je neznani storilec ukradel dva klarineta v skupni vrednosti dva tisoč evrov.

1 Brežiški policisti so opazili voznika, ki je z nevarno vožnjo ogrožal sebe in druge udeležence v prometu. Voznik škoda superba je zapeljal pred službeno vozilo policije, nadaljeval vožnjo z neprilagojeno hitrostjo, vijugal po cestišču, večkrat upočasnil in pospešil hitrost, zapeljal v križišče in odvzel prednost drugemu vozniku, v križišču Cankarjeve ulice in Orehove aleje pa je zapeljal s ceste, trčil v drevo in klop ter peš pobegnil. Kasneje je poklical policiste in jim lažno naznanil, da mu je nekdo ukradel avto, naposled pa je le priznal, da je za volanom sedel sam. Enaintridesetletnemu kršitelju, ki je vozil tudi pod vplivom alkohola (0,5 mg/l), so policisti zaradi serije kršitev odvzeli vozniško dovoljenje, mu izdali plačilni nalog v višini 2230 evrov in izrekli osem kazenskih točk.