Neznani storilci so se lotili nove tržnice in uničili pitnik, kuhinjsko armaturo, že prvi vikend po prižigu prazničnih luči pa so deloma uničili napeljavo, zato nekatere luči do ponedeljka niso delovale. S poskusi vloma so se srečali tudi na drsališču, kjer so nepridipravi skušali vlomiti v gostinski del kar dve zaporedni noči.

Na Bonovcu se je nekdo odločil posegati v električno napeljavo na javni razsvetljavi, zaradi česar v zadnjem času ta ne deluje pravilno. Prav tako so na Bonovcu podrli table na novi trim stezi in poskusili vlomiti v zabojnik. Vse pogosteje se srečujejo tudi z uničenimi prometnimi znaki, klopmi in ogledali.

Vandale, ki so z grafiti porisali obnovljeno medvoško železniško postajo pa obveščajo, da je za umetniško izražanje na voljo del podhoda za pešce pod krožiščem Na klancu.

Občinska sredstva porabijo za popravila

Nad množico pojavov neodgovorne uporabe in uničevanja javnih površin so Medvodčani zaskrbljeni. Gradnja in vzdrževanje se namreč financira iz proračunskih sredstev vseh občanov, brezobzirno uničevanje pa predstavlja zmanjšanje uporabne dobe novih objektov in dodatne stroške, ki bremenijo občinski proračun, so poudarili na občini.

"Namesto, da bi vlagali v nova igrišča in javne površine, smo prisiljeni sredstva namenjati popravilom," so poudarili na občini. Verjamejo, da lepa beseda lepo mesto najde in da s prijaznim opozorilom drug drugega lahko naučijo skrbnega ravnanja z njihovo skupno lastnino.

"Če opazite povzročitelje poškodb, vas prosimo, da o tem obvestite policijo. Vandale pa prosimo, da svojo energijo usmerijo v druge, bolj koristne namene," so še zapisali na občini.