Sicer jasno

Za nekatere bo današnji dan meglen, prihodnji teden sprememba

J.P./STA
14. 12. 2019, 10.13
Posodobljeno: 14. 12. 2019, 10.19
Deli članek:

Danes bo precej jasno, po nekaterih kotlinah se bo megla zadrževala ves dan.

Bobo
Po nekaterih kotlinah je možna megla.

Najvišje dnevne temperature bodo v krajih z dolgotrajno meglo okoli 0, drugod od 2 do 6, na Goriškem in ob morju od 9 do 12 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V nedeljo zjutraj bo po nekaterih nižinah še megla. Čez dan bo v vzhodni in ponekod v severni Sloveniji delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, predvsem na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. V višjih legah in po nižinah predvsem vzhodne Slovenije bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -1, na Primorskem od 4 do 8, najvišje dnevne od 4 do 9, na Primorskem od 10 do 14 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek in torek bo predvsem v severovzhodni Sloveniji delno jasno, drugod pretežno oblačno. Na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. Topleje bo.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je obsežno ciklonsko območje. Veter v višinah se obrača na zahodno smer, priteka postopno toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo pretežno jasno, po nekaterih nižinah bo megla. V nedeljo se bo v sosednjih pokrajinah Italije in ob severnem Jadranu pooblačilo, ponekod bo občasno rahlo deževalo. Drugod bo še delno jasno.

Biovreme: V soboto bodo sprva najbolj občutljivi še imeli manjše vremensko pogojene težave, čez dan bo vpliv ugoden, v krajih s sončnim vremenom tudi spodbuden.