Bolezen?

Konec drame v Ostravi: vstopil v bolnišnico, ubil šest ljudi in zbežal, nato pa se je sam pokončal

G.G.
10. 12. 2019, 09.07
Posodobljeno: 21. 12. 2023, 17.44
Deli članek:

V bolnišnici v češkem mestu Ostrava je zjutraj 42-letni moški ubil šest ljudi. Okoli 10.30 so ga izsledili, kmalu zatem je storil samomor.

PolicieCZ / Twitter
To je moški, ki je izvedel pokol v bolnišnici v Ostravi.

Moški v rdeči jakni je nekaj po 7. uri v tretjem nadstropju, v čakalnici na travmatološkem oddelku, začel streljati, poroča češki tabloid Blesk. Zadel je več ljudi, šest jih je umrlo, štirje moški in ženski. Direktor bolnišnice Jiri Havrlant je sporočil, da je eden od dveh huje ranjenih v kritičnem stanju. Vse žrtve so pacienti, medicinsko osebje ni bilo poškodovano.

Strelec je pobegnil, policisti so ga intenzivno iskali. Najprej so objavili fotografijo osumljenega, a jo kmalu zatem odstranili ter pojasnili, da gre za "pomembno pričo v incidentu". Sledila je informacija, s katero je policijo sporočila, da je identificirala strelca. Ker gre za izjemno nevarno osebo, najverjetneje oboroženo, so javnost obvestili o znamki avta, s katerim se je odpeljal. Osumljeni 42-letni Ctirad V. je vozil sivo-srebrno renault laguno z registrskimi oznakami 9T57401.

Reuters
Policisti so postavili zasede na obrobju Ostrave.

Blesk je okoli 10.30 poročal, da je strelec storil samomor. Kot kaže, so policisti izsledili njegov avto na območju Dehylova v bližini Ostrave. Še preden so se mu približali, se je Ctirad V. ustrelil  v glavo. 

Policija bo v naslednjih urah ugotavljala motiv, ki je moškega gnal v to brezumno grozodejstvo. Novinarji Bleska pa so že govorili z napadalčevim delodajalcem, ki je osumljenega prepoznal na fotografiji. Delodajalec je povedal, da je bil Ctirad, sicer gradbeni delavec, dober mesec na bolniški. Vbil naj bi si v glavo, da ima hudo bolezen in da ga nihče noče zdraviti, o čemer je neprenehoma nadlegoval znance in sodelavce.  

PolicieCZ / Twitter
Policisti pred bolnišnico v Ostravi, kjer je okoli 7. ure prišlo do streljanja.