Streljaj čez slovensko mejo

FOTO: Upokojenec želel na vrtu pokopati mačko, a je sam končal pod traktorjem

S.R.
10. 12. 2019, 09.07
Posodobljeno: 10. 12. 2019, 11.11
Deli članek:

Soproga ga je našla mrtvega pod traktorsko pnevmatiko, poleg njega je zevala luknja, v kateri bi morala večni mir najti njuna hišna mačka.

Freiwillige Feuerwehr Hengsberg
Na kraju je posredovalo kar 25 gasilcev.

Včerajšnja tragedija v Hengsbergu na avstrijskem Štajerskem, streljaj čez slovensko mejo na poti iz Maribora proti Gradcu, za lokalne policiste predstavlja uganko. Starejši par še ni utegnil preboleti smrti svojega hišnega ljubljenčka. Včeraj sta končno izbrala kraj za njegov zadnji in večni počitek. Gomila bo stala na njunem vrtu za kajžo, sta se odločila, 75-letnik pa se je lotil dela. Na traktor je priključil izkopalno roko, s katero je zagrebel v zemljo, njegova soproga pa se je odpravila v hišo, nadaljnji potek dogodkov zaenkrat ostaja zavit v tančico skrivnosti, poroča avstrijski Kronenzeitung. 

Znano je le, da se je soproga, ko je menila, da je delo končano, odpravila na vrt, kjer pa jo je pričakal pretresljiv prizor. 75-letnik je ležal pod zadnjo traktorsko pnevmatiko. Hitro je poklicala reševalce, ki so se na kraj pripeljali kar s helikopterjem, a je bilo za moškega že prepozno. Bil je mrtev, upokojenka je tako v kratkem času izgubila hišnega ljubljenčka in soproga. Pristojni organi še vedno ugotavljajo, kaj natančno se je zgodilo, a pojasnjujejo, da traktor ni bil več tehnično izpraven. Na kraju je sicer posredovalo kar 25 gasilcev.