Zanemarjanje otrok

5-letnica pograbila dete in se pri -35 °C v samih nogavicah podala na skoraj kilometrsko pot

S.R.
9. 12. 2019, 11.45
Posodobljeno: 9. 12. 2019, 11.50
Deli članek:

Razlog, da se je deklica, še sama otrok, z detetom v naročju podala na pot, je bil izpad elektrike, policija pa je zaradi zanemarjanja otrok pozneje aretirala 37-letnico.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Žalostna zgodba, ki za trenutek spomni tudi na našega Levega devžeja, prihaja iz odročnega kraja Venetie na Aljaski. Kot so v teh dneh pojasnili z aljaškega ministrstva za javno varnost, je petletna deklica prejšnji torek pograbila 18-mesečno dete in jo v temperaturah krepko pod ničlo v samih nogavicah in lahkih oblačilih odnesla do najbližjih sosedov, od hiše oddaljenih slab kilometer. V hiši jima je zmanjkalo elektrike, mame oziroma njune »skrbnice« ni bilo od nikoder, zunaj pa je pritiskal mraz, bilo je namreč celih 35 stopinj Celzija pod ničlo. Otroka sta med potjo utrpela ozebline, a naj bi oba v celoti okrevala, je včeraj pojasnil tiskovni predstavnik ministrstva Ken Marsh

Ko sta otroka vsa prezebla prispela do sosedov, so ti poklicali pristojne organe. Policisti so se morali do odročne skupnosti, ki skupaj šteje 166 prebivalcev in je od najbližjega večjega mesta Fairbanks oddaljena 240 kilometrov, peljati s čarterskim letom, za pot pa so potrebovali od 12 do 16 ur, a sta bila otroka v tistem trenutku na srečo že v varnih rokah. Pozneje so v povezavi s primerom aretirali 37-letno Julie Peter, ki je osumljena zanemarjanja mladoletne osebe. Ker gre za otroka, niso razkrili, ali je Petersova njuna mama oziroma kakšna je med njimi povezava, a je znano, da je bila za otroka odgovorna in da ju je v hiši pustila sama brez kakršnega koli nadzora odrasle osebe. »Zapustila« ju je, kot so se izrazili na ministrstvu.