Končal v jarku

FOTO: Zaspal za volanom, ko je po avtocesti drvel proti Karavankam

S.R.
27. 11. 2019, 10.20
Posodobljeno: 27. 11. 2019, 10.32
Deli članek:

Nikar zaspani za volan, opozarjajo kranjski policisti, sicer se vam kaj hitro lahko pripeti kaj podobnega kot temu vozniku, ki je včeraj zletel z avtoceste.

PU Kranj
Pristal je v jarku ob avtocesti.

Prometniki so včeraj okoli poldneva obravnavali voznika, ki je med vožnjo proti Karavankam povzročil prometno nesrečo in pristal v jarku ob avtocesti. V nesreči na srečo ni bilo udeleženih drugih vozil, nastala pa je samo materialna škoda.

Okoliščine kažejo, da je voznik za volanom zaspal, sporočajo iz PU Kranj. Voznikom še svetujejo, naj ne podcenjujejo učinka zaspanosti za volanom, ker gre za »močan« dejavnik, ki voznika lahko premaga. "Zaspanost ima enak učinek kot alkohol in uporaba telefona za volanom, ko voznik sicer resda vozi, dejansko pa ne ve, kaj se dogaja okoli njega. Zato, če med vožnjo prepoznate zaspanost, se na varnem mestu ustavite in odpočijte," zaključujejo.

Gorenjski policisti so včeraj sicer obravnavali tudi prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Včeraj zvečer je voznik v Naklem zapeljal naravnost v krožišče in trčil v predmet na sredini rondoja. Vozilo je po trčenju obstalo na boku, voznik pa je po prvih podatkih lažje poškodovan. Razlog za nesrečo je neprilagojena hitrost vožnje.