Kot stekel pes

Borka za pravice živali zabodla žensko, obuto v škornje iz umetnega krzna

R.T.
22. 11. 2019, 17.29
Posodobljeno: 22. 11. 2019, 18.18
Deli članek:

Policisti so imeli s to poblaznelo 35-letnico opravka že v preteklosti.

Cleveland Heights Police
Meredith Lowell

35-letno Meredith Lowell, veliko borko za pravice živali, so lokalni mediji opisali kot osebo, podobno steklemu psu. Prihaja iz Clevelanda v ameriški zvezni državi Ohio. Meredith so že v preteklosti na roke nadeli lisice, saj je leta 2012 prek facebooka poskušala najeti morilca, ki bi moral umoriti nekega neznanca. Razlog? Nosil je krzno. Zdaj se je znova znašla pred roko pravice, potem ko je v sredo v lokalni prezbiterijanski cerkvi zabodla žensko, ki je nosila krznene škornje. Na srečo je ta preživela, Meredith pa se bo morala na sodišču braniti pred obtožbo poskusa umora. Kot poroča BBC, se je na koncu celo izkazalo, da je šlo za škornje iz umetnega krzna.

Poblaznele oči Meredith Lowell so se to sredo ustavile na krznu varuške, ki je v cerkev na vajo cerkvenega pevskega zbora pripeljala otroke. Po navedbah očividcev je varuška še malo postala, da je cekveni zbor začel z delom, ko se je »nenadoma pojavila« Meredith in jo napadla. Varuška je obležala v mlaki krvi, medtem ko je napadalko obvladal in zadržal eden od prisotnih vernikov. V bližini je ležal tudi okrvavljen kuhinjski nož. 

Varuško so še pravočasno prepeljali v bolnišnico, kjer so ji zakrpali dve vbodni rani na rokah in eno v trebuhu. Meredith medtem v zaporu čaka na prvo sodno obravnavo.