Nočna mora vsakega starša

13-letnega Petra ugrabili in privezali z verigami. Motiv: denar?

R.T.
28. 10. 2019, 10.00
Posodobljeno: 28. 10. 2019, 18.11
Deli članek:

Dečka Petra Mitrovića (13) iz mesta Stara Pazova v Srbiji so neznanci ugrabili v soboto zvečer. Starši so preživljali nočne more, medtem ko so neznanci Petra v zapuščeni hiši privezali z verigami.

Ministrstvo za notranje zadeve Srbije
Petar Mitrović je na varnem.

13-letnik je bil nazadnje viden v soboto zvečer v eni od ulic v samem centru Stare Pazove. Zgolj nekaj trenutkov, preden je izginil, je Petar bratu poslal sporočilo, slišal naj bi se tudi z mamo. Pred koncem telefonskega pogovora pa je deček rekel: »Dajte mi prevezo z oči«.

Policisti so hitro ukrepali. Preiskava, v katero so bile vključene številne preiskovalne enote, je jih je včeraj pripeljala do dečka. Našli so ga v zapuščeni hiši v naselju Belegiš. Otrok je sedaj na varnem, potem ko sta starša mukotrpno čakala na to, kaj se bo zgodilo z njunim sinom. Ko je izstopil iz avtomobila, s katerim so ga pripeljali policisti, je bilo slišati ihtenje zaskrbljenega očeta in obupane mame. Ovit v odejo jima je padel v objem.

»Poškodbe ima na obrazu, na vratu in rokah, ker so ga privezali z verigami,« je za srbski portal Telegraf povedala družina in dodala: »Ni prepoznal ugrabiteljev«. Dečka sicer niso pretepali, poškodbe pa je dobil, ko je doumel, da ga bodo ugrabili. Takrat je namreč skušal pobegniti, vendar pa mu to ni uspelo.

Policisti so zaslišali že več kot 20 oseb, med njimi Petrove prijatelje in brata. Po poročanju portala Srbijadanas so prijeli 19-letnega L.J., 54-letnega M.J. in 19-letnega A.D. Sumijo, da je trojica okoli 23. ure prestregla pot Petru, ki se je vozil s kolesom in ga z vozilom znamke Fiat Punto odpeljala v zapuščeno hišo v Belegišu. Srbski mediji pišejo, da so Mitrovići premožna družina, to pa je tudi morebiten motiv za ugrabitev.