Osumljena uboja

Po najdbi 39 trupel v tovornjaku aretirali še dva človeka

J.P./STA
25. 10. 2019, 14.50
Posodobljeno: 25. 10. 2019, 20.51
Deli članek:

V Veliki Britaniji so v povezavi s smrtjo 39 ljudi, ki so jih v sredo našli mrtve v hladilni prikolici tovornjaka na jugovzhodu Anglije, aretirali še tri ljudi.

Profimedia
Vlačilec je bil registriran v Bolgariji.

V mestu Warrington v osrednjem delu Anglije so aretirali 38-letnega moškega in 38-letno žensko, ki ju sumijo uboja in trgovine z ljudmi, je sporočila policija v Essexu. Kasneje so na londonskem letališču Stansted aretirali še 48-letnega moškega s Severne Irske, ki je prav tako osumljen uboja in trgovine z ljudmi. Policija še vedno zaslišuje voznika tovornjaka Moja Robinsona, ki ostaja v pridržanju. 25-letnika, ki je osumljen umora, so aretirali že v sredo.

Tovornjak je v Veliko Britanijo prispel iz Zeebruggeja v Belgiji prek pristanišča Purfleet na Temzi. Trupla so odkrili v industrijskem območju v Graysu vzhodno od Londona.

Preiskovalci so sicer danes začeli prve obdukcije 39 žrtev, ki so jih v sredo našli v prikolici tovornjaka. V četrtek zvečer so iz tovornjaka prepeljali prvih 11 trupel v bolnišnico, kjer izvajajo obdukcije. 

Nadaljuje se tudi identifikacija žrtev. Lokalna policija meni, da gre za osem žensk in 31 moških kitajske narodnosti, a to še ni uradno potrjeno. Po poročanju britanskega BBC bi lahko bilo med žrtvami tudi najmanj šest Vietnamcev.

V četrtek so se na kraj dogodka odpravili tudi uslužbenci kitajskega veleposlaništva. "Britanska policija je povedala, da preverja identiteto žrtev in da ne more potrditi, ali gre za Kitajce," so navedli na veleposlaništvu. Kitajsko zunanje ministrstvo je ob tem danes izrazilo upanje, da bodo britanske oblasti lahko hitro ugotovile, kaj se je zgodilo, in "strogo kaznovale kriminalce, vpletene v primer".