Avstrijka "na delu v tujini"

Mirko in Regina čakala na sodni dan, medtem pa spolno zlorabljala in mučila hčerki

G.G.
24. 10. 2019, 08.18
Posodobljeno: 24. 10. 2019, 08.32
Deli članek:

Konec junija sta 22-letnici iz okolice Jacksonvilla na Floridi zbežali od krušnih staršev. Policiji sta izpovedali grozljive stvari.

Profimedia
Regina Ceska naj bi bila izvorno iz Avstrije.
Sosedje so Mirku in Regini Ceska pravili »Nemca«, zaradi njune vzhodnoevropske angleščine. Nihče pa ni vedel, od kod točno sta prišla, saj se nista družila z nikomer.

Od leta 2008, ko so ju posvojili, sta morali garati v hiši in na vrtu, krušna starša pa sta ju spolno zlorabljala in pretepala. Hiše in okolice nista smeli zapustiti, prijatelji so bili prepovedani, prav tako mobilni telefoni in televizija. Če so odšli v javnost, se nista smeli pogovarjati z ljudmi.

Kaj je bilo narobe s to družino? Veliko. 55-letna Regina Ceska in njen tri leta starejši mož Mirko Ceska, ki sta leta 2008 posvojila hčerki in ju praktično zasužnjila, sta verjela, da je sodni dan za vogalom. V pričakovanju apokalipse pa je bilo po njunem smiselno na svojstven način organizirati vsakdanji način življenja, kar je v njunem primeru pomenilo minimiziranje stikov s sosedi in okolico,  mučenje in posiljevanje otrok ter zalaganje kleti z obilico hrane in drugo opremo za preživetje po "koncu sveta".

Avstrijski mediji so v preteklih dneh podrobno proučevali prakso zloglasnega rojaka Josefa Brunnerja na kmetiji na Nizozemskem. Na kratko spomnimo, da je bil Brunner najverjetneje ideolog zakulisnega dogajanja na kmetiji v Ruinerwoldu, kjer je bilo od sveta odrezanih šest otrok.

Profimedia
Mirko Ceska na sodišču.

In primer iz Tallahesseja? Podobnosti je precej, v obeh primerih pa je v negativni vlogi prisoten tudi Avstrijec oziroma Avstrijka. Regina Ceska naj bi bila namreč v originalu Avstrijka, poroča Kronenzeitung. Oba sta bila po odkritju v priporu, tožilstvo je medtem vložilo obtožnico zoper Mirka, ne pa zoper Regino.