Tega ne potrebujejo več

FOTO: Država prodaja psa, zdravilišče, ščitnike, motor, hišo in prikolico

P.K.
24. 10. 2019, 06.45
Posodobljeno: 24. 10. 2019, 11.19
Deli članek:

Motor za nekaj sto evrov, hiša, obdana z naravo, v Medvodah, ščitniki za kolena in celo tri leta star nemški kratkodlaki ptičar; za vse to se lahko potegujete na javnih dražbah, ki jih razpisujejo ministrstva in občine.

Občina Ravne na Koroškem
Zdraviliški kompleks Rimski vrelec.

Rimsko zdravilišče

Občina Ravne na Koroškem prodaja zdraviliški kompleks Rimski vrelec, ki zajema zemljišče v izmeri skoraj 16.000 kvadratnih metrov, na katerem so hotelski in pomožni objekt, parkirišče in vodnjak z izvirom naravne mineralne vode. Občina ga je sicer v zadnjih letih poskušala prodati že večkrat, a neuspešno. Verjetno k zmanjšanju zanimanja zanj vpliva tudi stanje, v katerem je – stavbo je močno načel zob časa. Hotel je bil sicer v devetdesetih letih v celoti prenovljen in dolga leta tudi priljubljena dopustniška točka turistov in športnikov iz vse Evrope. Občina bo zbirala ponudbe, ki morajo vsebovati tudi vizijo razvoja lokacije. Izklicne cene za objekt z zemljiščem ni.

Hiša pri Ljubljani

Občina Medvode
Občina Medvode na javno dražbo postavlja hišo, ki stoji v Topolu pri Medvodah.

Občina Medvode na javno dražbo daje hišo, ki stoji v Topolu pri Medvodah, na nadmorski višini okoli 600 metrov, in je od prestolnice oddaljena okoli 30 minut vožnje. Gre za manjšo stavbo s kletjo, katere neto tlorisna površina znaša 83 kvadratnih metrov. Kot poroča občina, je objekt pritličen in instalacijsko opremljen. Zgrajen je bil v letu 1960, leta 1980 pa so mu obnovili fasado. Zemljišče, ki pripada objektu, je veliko 964 kvadratnih metrov. Kupec bo z nakupom pridobil še dve manjši parceli, na katerih je umeščena dovozna pot. Izklicna cena za to nepremičnino znaša malo več kot 111.000 evrov.

Psiček Fire

Ministrstvo za notranje zadeve
Pes Fire

Ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) iz zdravstvenih razlogov prodaja službenega psa, nemškega kratkodlakega ptičarja, ki sliši na ime Fire. Kot je navedeno na spletni strani omenjenega ministrstva, psa prodajajo po metodi javnega zbiranja ponudb. Fire je star tri leta, je mikročipiran in ima potni list. Rok za oddajo ponudb je 6. november. Izhodiščna cena za policijskega psa znaša 100 evrov. Z MNZ so še javili, da bo izbran tisti ponudnik, ki bo ponudil najvišjo ceno, vendar najmanj v višini izhodiščne cene. Nemški kratkodlaki ptičarji so sicer znani kot izjemno bistra, vdana in aktivna pasma z izjemnimi lovskimi sposobnostmi.

Mercedes in Yamaha

Mddsz
Mercedes

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti prodaja mercedes-benz 250 D, W124, letnik 1985, v kovinski svetlo modri barvi. Vozilo ima dizelski motors prostornino 2497 kubičnih centimetrov in okoli 250.000 prevoženih kilometrov. Ministrstvo sporoča, da je avtomobil odjavljen iz prometa, stoji že dalj časa in je slabše ohranjen. Ima namreč kar precej rje po karoseriji. Če se odločite za oddajo ponudbe, ta ne sme biti nižja od 50 evrov. Štiriintrideset let star avtomobil bo dobil tisti, ki bo ponudil največ. Isto ministrstvo prodaja tudi motorno kolo znamke Yamaha, letnik 1998. Dvokolo belo rdeče barve ima 998 kubičnih centimetrov in 60.000 prevoženih kilometrov. Ponudbena cena zanj ne sme biti nižja od 700 evrov.

Mddsz
Motor Yamaha

Ščitniki, les in objekt

Zanimive so tudi bodoče javne dražbe ministrstva za finance, med katerimi je 1000 parov kolenskih ščitnikov. Izklicna cena zanje je 8000 evrov. Dražili bodo tudi 50 kubičnih metrov smrekovih desk z izklicno ceno 10.000 evrov in montažni gostinski objekt dimenzij enajst krat šest metrov, po izklicni ceni 7500 evrov.

Ministrstvo za finance
Kolenski ščitniki

Počitniška prikolica

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti prodaja tudi počitniško prikolico znamke Adria 380 OSL, letnik 1986, za tri osebe. Sporočili so, da je neregistrirana in srednje ohranjena. Ponudbena cena zanjo, kot je še zapisano na njihovi spletni strani, ne sme biti nižja od 200 evrov, pri čemer ponudbena cena predstavlja končni znesek kupnine.

Ministrstvo za finance
Les na dražbi.

Ministrstvo za finance
Montažni gostinski objekt