Tatinske dejavnosti

"Popravljala" streho in za to zaračunala več tisoč evrov

A.S.
23. 10. 2019, 12.35
Posodobljeno: 23. 10. 2019, 12.47
Deli članek:

Novogoriški policisti so imeli polne roke dela.

Profimedia
Fotografija je simbolična

V ponedeljek sta se v jutranjih urah neznanca pripeljala do ene od stanovanjskih hiš v Ajdovščini in starejšo občanko prepričala, da streha na objektu pušča.  Gospa je nepridiprava spustila v hišo. Moška naj bi streho premazala s posebnim lepilom, a glej ga zlomka, do tega ni prišlo. Po eni uri »napornega dela« sta se vrnila s strehe in občanki zaračunala storitev v višini več tisoč evrov. Policisti so bili o tem obveščeni včeraj, preiskava pa je že v teku. 

Sicer ne gre za osamljen primer. V torek dopoldne so policisti obravnavali še en podoben primer v Mirnu. Tamkajšnji krajani so jih namreč obvestili o sumljivem neznancu, ki je starejši osebi ponujal popravilo strehe. Med pogovorom jo je zamotil in skorajda pretental, da bi mu izročila več sto evrov gotovine. Slednje so preprečili sorodniki in neznanca odslovili.

Dva moška pa sta v soboto v enem od naselij v Goriških Brdih starejšega občana prepričala, da v hiši pušča vodovodna cev. Eden od njiju je stopil v kopalnico, sostorilec pa je v tem času starejšega moškega zamotil s pogovorom. Kasneje je bilo ugotovljeno, da je tat v eni od omar našel in vzel gotovino. 

Policisti PU Nova Gorica pozivajo vse občane, ki bi jim lahko posredovali koristne informacije v zvezi z navedenimi primeri, naj pokličejo na najbližjo policijsko postajo oz. na telefonsko številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

V izogib tovrstnim primerom policisti občane  opozarjajo, da neznancev oz. nepovabljenih oseb, ki so vsiljivi ali se ob njih čutijo ogrožene, ne spuščajo v hiše ali stanovanja. Prav tako jih je treba imeti vedno pod nadzorom.