Drama na jugu Francije

VIDEO: "Muzej se bo spremenil v pekel," je zapisal na steno, obkolila ga je policija

S.R./STA
23. 10. 2019, 12.29
Posodobljeno: 23. 10. 2019, 12.40
Deli članek:

V muzeju na jugu Francije se je zabarikadiral moški, ki ga je policija že aretirala.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V arheološkem muzeju v letoviškem kraju Saint-Raphael na jugu Francije se je danes zabarikadiral moški. Zgradbo, ki je popisana z grozilnimi sporočili v arabščini, so obkolili policisti. Po navedbah vira pri policiji je moški, ki ima morda tudi sostorilca, ponoči vdrl v muzej in ni hotel komunicirati s policijo. 

Na steni zgradbe med drugim piše "muzej se bo spremenil v pekel", je sicer še povedal vir, ki ni navedel, ali je bil moški oborožen in ali je bil v stavbi še kdo drug. Po poročanju francoskih medijev so ga policisti malo po 11. uri že aretirali, zdaj pa v zgradbi iščejo morebitnega sostorilca, a je moški najverjetneje deloval sam. Vse kaže, da je šlo za "dejanje neuravnovešene osebe," storilec pa s seboj ni imel nobenega talca, so povedali viri blizu preiskave. Policijo naj bi na dogajanje opozorila čistilka, ki zjutraj ni mogla odpreti vhodnih vrat muzeja.

Policija je na Twitterju opozorila ljudi, naj se izogibajo območja v starem jedru letoviškega kraja, ki leži med Cannesom in Saint-Tropezom. Zaposleni v restavraciji nasproti muzeja je povedal, da je zaprta celotna četrt in da so jim policisti ukazali, naj ostanejo v restavraciji.

V muzeju, ki ima prostore v srednjeveški cerkvi, so na ogled obsežna zbirka amfor in druge najdbe iz rimskih časov.