Grozljivo odkritje

FOTO: V prikolici tovornjaka našli 39 trupel, aretirali 25-letnika

S.R.
23. 10. 2019, 11.11
Posodobljeno: 24. 10. 2019, 20.16
Deli članek:

V industrijski coni v britanski grofiji Essex so v prikolici tovornjaka našli 39 trupel, je sporočila britanska policija, ki je v povezavi s primerom aretirala 25-letnega voznika.

Profimedia
Trupla so našli v prikolici tovornjaka znamke Scania.

Policijo so v industrijsko cono Waterglade v kraju Grays vzhodno od Londona malo pred 2. uro ponoči poklicali reševalci. Pričakalo jih je grozljivo odkritje. V prikolici tovornjaka, ki je po navedbah policije prispel iz Bolgarije, na britanska tla pa je v pristaniškem mestu Holyhead v Walesu zapeljal v nedeljo, so našli 39 trupel. Umrlo je 38 odraslih oseb in en najstnik. 

Reuters
Industrijska cona, kjer so našli trupla.

Policija je v povezavi z dogodkom že aretirala 25-letnega voznika tovornjaka iz Severne Irske, poročajo britanski mediji. 25-letnik je zaradi suma umora trenutno v policijskem pridržanju. »Gre za tragičen primer, v katerem je življenje izgubilo veliko število ljudi. Še vedno ugotavljamo, kaj se je zgodilo,« je v izjavi za javnost pojasnil policijski načelnik Andrew Mariner. Dodal je, da identifikacija žrtev še vedno poteka in da bi lahko šlo za dolgotrajen proces.

Grozljivka pri severnih sosedih

Spomnimo, avstrijska policija je konec avgusta 2015 v tovornjaku na avtocesti v bližini madžarske meje našli trupla 71 migrantov. Med njimi je bilo največ Iračanov, umrla pa je tudi šestčlanska družina iz Afganistana s tremi otrok, starimi od enega do enajst let. V tovornjaku se je sicer zadušilo 59 moških, osem žensk in štirje otroci. Avstrijske oblasti so nato večino trupel žrtev (umrlo je 28 Iračanov, 21 Afganistancev, 15 Sircev in 5 Irancev) vrnile v njihove domovine, kjer so jih pokopali. Petnajst žrtev, večinoma Afganistance, so pokopali na Dunaju.