Santa Barbara

FOTO: Tragedija v družini nekdanjega Tarzana: mama obležala v mlaki krvi, sina ubili policisti

S.R.
17. 10. 2019, 11.25
Posodobljeno: 17. 10. 2019, 11.37
Deli članek:

Nekdanji Tarzan je v enem večeru izgubil dva člana družine, njegov sin pa je hkrati postal morilec in žrtev.

Profimedia
Ron Ely kot Tarzan.

62-letna Valerie Lundeen Ely, soproga 81-letnega Rona Elyja, ki je v televizijski seriji iz 60. let prejšnjega stoletja upodobil znamenitega izmišljenega junaka Tarzana, je v torek zvečer izgubila življenje. Na njunem luksuznem domu v Santa Barbari v Kaliforniji jo je z nožem do smrti zabodel 30-letni sin.

Profimedia
Ron Ely s soprogo Valerie Lundeen Ely.

Policisti, ki so prvi prispeli na kraj zločina, so Lundeen Elyjevo našli mrtvo v mlaki krvi, na truplu pa je bilo vidnih večje število vbodnih ran. V neposredni bližini hiše so nato izsledili tudi sina Camerona, ki so ga ustrelili, saj naj bi »predstavljal grožnjo,« poroča britanski BBC. Ron Ely naj bi ostal nepoškodovan, a so ga preventivno prepeljali v bolnišnico.

Profimedia
Kraj zločina v Santa Barbari.

Ely je najbolj poznan po svoji vlogi v seriji Tarzan televizijske hiše NBC. Glavno vlogo je odigral tudi v filmu Doc Savage: The Man of Bronze iz leta 1975. Njegova soproga je na drugi strani nekdanja mis Floride. Poleg sina Camerona imata še hčerki Kirsten in Kaitland. 30-letni Cameron, ki je v torek postal morilec, je v mladosti obiskovali elitno zasebno šolo Phillips Exeter Academy, pozneje pa je uspešno dokončal prestižno univerzo Harvard.

Profimedia
Ron Ely kot Tarzan.

Profimedia
Ron Ely