JAGODNI IZBOR

Mrtva kokoš, ranjena gos, z gnojnico posvinjana cesta …

S.S.
14. 10. 2019, 21.26
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Arhiv Reporterja
Pogosto spregledani podvigi posameznikov onkraj meja zakona

10 Črnomaljski policisti so bili obveščeni o vozniku traktorja, ki je vijugal po vozišču. Kmet je bil kajpak pijan, alkotest mu je nameril 1,08 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so ga izločili iz prometa, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, o kršitvi pa so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

9 V Izoli je nekdo iz odprte omarice pred večstanovanjsko hišo ukradel 16 parov čevljev. Škode je za približno tisočaka.

8 Kranjski policisti so prijeli prijavo nedovoljenega zbiranja prostovoljnih prispevkov. Dva sta se menda izdajala za gluhonema, med seboj pa sta normalno komunicirala. Šarlatanov policisti niso izsledili.

7 V trgovskem centru v Celju je varnostnica zalotila 32-letnega Velenjčana, ko je poskušal ukrasti varilni aparat, ter ga zadržala do prihoda policistov.

6 V Hrvatinih je nekdo vlomil v lokal in ukradel sladoled ter nekaj drobiža.

5 Na Jesenicah so policisti obravnavali otroka, ki je v fasado vrgel »stvar«. Vandalizem je zaznal mestni redar, policisti pa so z dejanjem seznanili center za socialno delo.

4 V Brezovici pri Mirni je nekdo skozi okno vlomil v hišo. Lastnik pogreša dve pištoli in 200 evrov.

3 Domačin s Krasa je policistom prijavil, da mu je nekdo ukradel drva. Storilec je požagal več hrastovih in štirinajst akacijevih dreves ter lastniku povzročil za približno 800 evrov škode.

2 Tržiški policisti so v Kovorju posredovali zaradi onesnaženja ceste, s kmetijske mehanizacije se je na cesto razlila gnojnica. Kršitelja so policisti kaznovali z globo 1000 evrov.

1 Pri Sv. Antonu je lovski pes pri domačinu pokončal kokoš in poškodoval gos. Zoper lastnika psa bodo izvedli hitri postopek po zakonu o zaščiti živali.