Zalučal čez ograjo londonske galerije

FOTO: To je najstnik, ki naj bi z 10. nadstropja pahnil 6-letnika, ki zdaj ne more več govoriti, jesti in se premikati

J.P.
2. 10. 2019, 08.02
Posodobljeno: 2. 10. 2019, 09.59
Deli članek:

Znana je identiteta najstnika, ki je obtožen, da je z 10. nadstropja galerije pahnil šestletnega dečka.

Profimedia
Dečka so oskrbeli na kraju in ga nato v bolnišnico prepeljali s helikopterjem.

Pisal se je 4. avgust, ko je takrat 17-letni najstnik čez varovalno ograjo na razgledni ploščadi 10. nadstropja londonske galerije Tate Modern vpričo njegove družine pahnil šestletnega dečka. Hodil je nekaj korakov pred svojo družino, ko ga je zgrabil in ga zalučal skoraj 31 metrov globoko na peto nadstropje.

Nič več anonimen

Britanski mediji so takoj po polnoči razkrili identiteto osumljenca, ki je danes dopolnil 18 let. Gre za Jontyja Braveryja iz Londona. Njegovi odvetniki so včeraj na sodišču zaprosili za podaljšanje pravice do anonimnosti, dokler ga iz zapora za mladoletnike ne premestijo v drugo inštitucijo, a je londonski sodnik Nicholas Hilliard prošnjo zavrnil.

Profimedia
Ograja je previsoka, da bi jo lahko preplezal otrok.

Facebook
Jonty Bravery

Pred sodnika bo spet stopil februarja.

Hude posledice

Starši dečka, ki so z njim v eni od londonskih bolnišnic, so ta teden povedali, da ne zna več govoriti, jesti in se premikati. "Vidimo, da se trudi. Zelo je pogumen. Smeji se in se odziva na naše šale. Žal pa začenjamo opažati tudi njegovo trpljenje … Ne more jesti, tudi jogurta ne … Pa čeprav si še tako želi," starša navajajo britanski mediji.

Deček je pri padcu utrpel več zlomov hrbtenice, rok in nog ter krvavitev možganov. Nekaj časa je bil v kritičnem stanju.