Grozljivka pri Sarajevu

FOTO: Čelno v »hruško,« potnici in štirimesečno dete so bili na mestu mrtvi

R.T.
30. 9. 2019, 18.25
Posodobljeno: 30. 9. 2019, 20.41
Deli članek:

V bližini Sarajeva se je danes pripetila grozljiva prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena tovornjak mešalnik, tako imenovana »hruška,« in osebno vozilo. Umrle so tri osebe.

Tragedija se je ob približno 13.30 uri pripetila v kraju Hadžići v bližini Sarajeva v Bosni in Hercegovini. Avtomobil znamke Peugeot 307, v katerem so sedeli dve ženski in komaj štiri mesece staro dete, je bil v čelnem trčenju s »hruško« povsem uničen. Kot poročajo bosanski mediji, je avtomobil iz za zdaj neznanega razloga nenadoma zapeljal na nasprotno smerno vozišče in čelno trčil v tovornjak. Potniki v avtomobilu so bili na mestu mrtvi, v nesreči pa se je poškodoval tudi voznik tovornjaka. 

Trčenje je bilo tako silovito, da so deli vozil ležali vse naokoli, mrtve pa so morali gasilci iz vozil rešiti s tehničnim posegom. »Nekim fantom je že uspelo na silo odpreti vrata vozila. Izvleči so želeli ponesrečence. Na zadnjem sedežu je bil dojenček, vendar nihče ni kazal znakov življenja. Edino, kar so lahko storili, je, da so počakali na policijo in zdravnika,« je za portal Faktor.ba dejal eden od očividcev. Po poročanju portala Avaz so na kraj hitro prispeli tudi svojci tragično preminulih. Tem zdaj strokovne službe nudijo psihološko podporo.