Ugrabitev

Voznik zbil 27-letno kolesarko, sledile so ure groze

G.G.
24. 7. 2019, 10.31
Posodobljeno: 24. 7. 2019, 17.11
Deli članek:

V torek okoli 17. ure je 27-letno kolesarko v bližini Gradca zbil voznik osebnega avtomobila. Ta je nato pokazal svojo izprijeno naravo.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Voznik je stopil iz avtomobila. Namesto da bi pomagal kolesarki, jo je začel pretepati. Roke in noge ji je tesno prelepil z izolirnim trakom in jo strpal v avto. V prtljažnik je vrgel še kolo in se odpeljal proti svojemu domu v bližini mesteca Kumberg.

Ker se 27-letnica ni vrnila domov, je njen partner okoli 21. ure poklical policijo. Začela se je iskalna akcija, ki pa do polnoči ni prinesla želenega rezultata. Takrat je partner pogrešane obvestil policijo, da je 27-letnico nekdo pripeljal do hiše.

Kaj se je dogajalo v tem času? Ugrabitelj jo je držal v svoji hiši in ji grozil z nožem. 27-letnica ga je kljub temu po nekaj urah uspela prepričati, da jo osvobodi in odpelje domov. Kaj mu je povedala, ni znano. Poškodovano žensko je torej ugrabitelj nekaj pred polnočjo odpeljal do njenega doma. 27-letnico je mož odpeljal v bolnišnico, policisti pa so začeli z lovom na ugrabitelja.

Okoli 3. ure so ga našli. Bil je doma, v hiši, kjer je zadrževal 27-letnico. 33-letnika so prijeli in odpeljali v pridržanje. Gre za možaka, ki je znan policiji, niso pa ga še obravnavali zaradi nasilja.