Tragičen konec dopusta

Dve družini oviti v črno. Mladih sester Vide in Dobrile ne bo nikoli več nazaj

R.T.
24. 7. 2019, 08.20
Posodobljeno: 24. 7. 2019, 11.04
Deli članek:

V včerajšnji tragični prometni nesreči pri Novem Sadu so življenje izgubile tri ženske, 27-letnik pa je še vedno v kritičnem stanju.

Facebook (osebni profil)
Vida Milić

Do čelnega trčenja med osebnima voziloma je prišlo v naselju Kać pri Novem Sadu. 62-letni Ljiljani Matić je med vožnjo padel mobilni telefon. Potem ko ga je skušala pobrati, je za trenutek izgubila nadzor nad vozilom in zapeljala na nasprotni vozni pas. V tem trenutku je nasproti pripeljal avtomobil znamke Alfa Romeo, za volanom katerega je sedel 27-letni Nebojša. V njegovem vozilu sta bili še dve potnici, trojica pa se je vračala z beograjskega letališča - sestri sta bili na dopustu v Egiptu. Zgodilo se je - vozili sta čelno trčili, nesreča pa je v črno ovila dve družini. Sestri 21-letna Vida in 27-letna Dobrila Milić sta bili mrtvi na kraju nesreče, nesreča je bila usodna tudi za Ljiljano.

Facebook (osebni profil)
Dobrila Milić

Zajem zaslonske slike
Tragedija pri Novem Sadu.

Reševalci so 27-letnega Nebojšo Aleksića, sicer Dobrilinega zaročenca, ki je bil takrat še pri zavesti, odpeljali v tamkajšnjo bolnišnico. Njegovo stanje je kritično.

Po pričanju očividcev sta tako voznik kot voznica vozila z neprilagojeno hitrostjo. »Na tem delu je cesta pregledna. Vidljivost je bila odlična. Vse je zaman, če vozniki ne spoštujejo prometnih predpisov. Če bi oba vozila počasneje, bi morda ženske preživele. Vsak dan hodim tu mimo, marsikaj sem že videl. Ljudje vozijo hitro, nepozorno, mnogi z eno roko držijo volan in v drugi telefon,« je za Srbijadanas izpostavil en od očividcev.