Primerjava

Za enak denar trikrat na Pohorje ali enkrat na Vogel

Mihael Korsika
24. 7. 2019, 06.55
Posodobljeno: 24. 7. 2019, 08.02
Deli članek:

Na vrhuncu poletne turistične smo preverili cene voženj z gondolami in nihalnimi žičnicami v Sloveniji in bližnji okolici. Svojevrstno sliko kaže primerjava cen za Kanin, saj je vozovnica s slovenske strani dvakrat dražja kot z italijanske.

Jaka Ivančič
Priljubljena pohodniška destinacija, nekoč imenovana Jermanova vrata, deli Gorenjsko in Štajersko.

Glede na to, da cena za uro parkiranja ob Bohinjskem jezeru znaša tri evre, verjetno ni največje presenečenje, da imajo Bohinjci tudi najdražjo ceno za hiter prevoz iz doline v planine ali gore v Sloveniji.

Za povratno vozovnico mora odrasla oseba odšteti 24 evrov, otroci od šestega do 15. leta pa 12 evrov. V ceno je sicer vključena tudi povratna vožnja s sedežnico Orlove glave. V nasprotju s preostalimi ponudniki pa za Vogel ni mogoče kupiti družinske vozovnice. 
Za primerjavo: za družinsko vozovnico za vožnjo z gondolo na Pohorje bi štiričlanska družina odštela toliko, kolikor je cena za otroško vozovnico na Vogel. 

V Sloveniji sicer imamo skupno šest gondol oziroma nihalk, slednja je najdaljša na Golteh, kjer se lahko pohvalijo s posebno izkušnjo, saj se lahko s kabino pripeljete direktno v hotel.

V nadaljevanju predstavljamo cene za vse slovenske gondole in nihalke ter še za dodatne štiri iz naše okolice za lažjo primerjavo. Slednja razkriva, da je vozovnica za gondolo na Kanin iz Bovca še enkrat dražja kot z italijanske strani.