Omedlevica

VIDEO: Drama v Makarski, Hrvati iz morja reševali slovenski par in njun avto

S.R.
22. 7. 2019, 17.02
Posodobljeno: 22. 7. 2019, 17.15
Deli članek:

Za njima so poskakali v morje in jima najbrž rešili življenje.

V pristanišču Drvenik v Makarski so pogumno ukrepali očividci nesrečnega slučaja, v katerem se je znašel slovenski par. Kot poroča hrvaški portal 24sata, je malo pred 11. uro avtomobil s slovenskimi registrskimi oznakami nekako pristal v morju, za njim pa so hitro poskakali očividci. »Obrnili smo se in videli, da je avtomobil v morju, nato je v morje skočil še človek, ki je šel mimo,« je za časnik pojasnila njihova bralka in očividka nesreče. 

Hrvaški mediji so sprva domnevali, da je voznik avtomobila zgrešil rampo za vkrcanje na trajekt in zato pristal v morju, a portal 24ur zdaj poroča, da je slovenski voznik za volanom avtomobila omedlel in zato vozila ni uspel ustaviti. Prav tako vozila s potegom za ročno zavoro ni uspela ustaviti soproga, ker je bila »na gumb.« Takšen potek dogodkov je za 24ur opisal eden od rešiteljev.

Tako voznika kot njegovo soprogo so iz avtomobila izvlekli mimoidoči, vozilo pa so dobro uro pozneje iz morja izvlekli uslužbenci vlečne službe Ante. V nesreči ni bil nihče poškodovan.