Primer Omerzu

Sodnik Omerzu nekdanji ljubimki po rodu iz Srbije grozil z Albanci

S.S.
10. 7. 2019, 20.10
Posodobljeno: 10. 7. 2019, 21.12
Deli članek:

Na mariborskem okrajnem sodišču se je včeraj nadaljevalo sojenje sodniku Stanku Omerzuju. Kot je znano, se predsednik mariborskega delovnega sodišča brani pred očitki, da je zalezoval svojo nekdanjo ljubimko iz Slovenske Bistrice.

Gabrijel Toplak
Obtoženi sodnik Stanko Omerzu verjame, da je žrtev zarote.

Ker se je sodni postopek zaradi prekoračitve trimesečnega roka nedavno začel znova, je na včerajšnjem naroku besedo ponovno dobila oškodovanka. Ta je v več ur dolgem pričanju natančno opisala razmerje z Omerzujem ter njegove trike po tem, ko je maja 2016 po enem letu prijateljevanja spoznala, da »nima jajc« zapustiti žene, zato je prekinila razmerje z njim.

Po tem naj bi jo do začetka decembra nenehno klical in ji pisal z različnih telefonskih številk, sporočila pa so bila enkrat ljubeča, drugič grozeča. Prvi anonimni klic je dobila v začetku septembra, ko ji je nekdo po telefonu sporočil, da je Omerzu storil samomor in da »naj zdaj živi s to vestjo«. Ob tem je septembra trikrat pred vhodnimi vrati našla vrtnico, enkrat pa obesek z napisom Ljubim te. Enkrat se je nenapovedano tudi sam pojavil pred njenimi vrati. In ker ni več vedela, kaj naj stori, je celotno njuno zasebno korespondenco po elektronski pošti poslala njegovi ženi. Odpisal pa ji je on, in sicer, da je s tem storila kaznivo dejanje, hkrati pa jo je spet vabil na kavo …

Zadnji klic: »Izgini od tukaj in za vedno«

Kot pravi oškodovanka, jo je klical tudi v službo, nato pa takoj prekinil zvezo, klical je tudi njeno mamo, izkoriščal je zveze in poznanstva ter jo prijavil finančni upravi, češ da doma dela na črno, njenim nadrejenim v domu starostnikov pa je natvezil, da oskrbovance zastuplja z mamili. »Ni bilo dneva, da bi imela mir,« je poudarila. Septembra 2016 ga je prvič ovadila policiji, a se je nadlegovanje nadaljevalo, zato je 17. oktobra sklenila, da ga pokliče po telefonu, vendar nista prišla daleč. Dejal ji je: »Do konca meseca imaš čas, da spakiraš iz Slovenije, sicer te bodo Albanci nosili v krsti.« Oškodovanka, po rodu iz Srbije, je ob tem dejala, da ji je »mrak padel na oči«: »Spraševala sem se, česa vse je sposoben.« V anonimnih klicih jo je označeval tudi za tatico, omenjal je njenega očeta, pa Slobodana Miloševića»Hoteli so nas prikazati kot kriminalce,« je dejala. Tretjega decembra je zoper Omerzuja podala novo kazensko ovadbo, 7. decembra pa je prejela zadnji anonimni klic: »Izgini od tukaj in za vedno!«

Žrtev zarote oškodovanke, policije in tožilstva

Zalezovanja pa ni prenehal niti po tem, ko se je z njim že ukvarjalo sodišče. Oškodovanka jim je prijavila, da še naprej prejema rože – pod krinko skrivnega oboževalca je rože v cvetličarni plačal vnaprej, cvetličarju pa se je predstavil z lažnim imenom, kot gospod Kranjc, s priimkom sodnice Karmen Kranjc, ki mu sodi.