V bližini Rovinja

Neizmerna tragedija: umrla je štiriletnica, ki jo je oče pustil v razbeljenem avtomobilu

G.G.
9. 7. 2019, 10.50
Posodobljeno: 9. 7. 2019, 11.14
Deli članek:

"Zakaj sem to storil, kako sem jo lahko pustil tam," je v četrtek ihtel 33-letni oče štiriletnice. Danes je nesrečnica umrla.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Posledice vročinskega udara in dehidracije so bile za štiriletno deklico usodne, poroča spletni portal Index.

Spomnimo. V četrtek zgodaj popoldne je oče v Rovinjskem Selu svojo hčer pustil v pregretem avtomobilu. Zakaj? Ker je spala, je ni hotel zbuditi, nameraval pa je pustiti prižgano klimo, a je to pozabil ali pa klima ni delovala. Ko je zapustil avto, je zaprl  še vsa okna, da v avto ne bi prineslo prah z bližnjega gradbišča.

Odšel je na delo v frizerski salon, od koder so ga klicali, ker so imeli nepričakovano veliko strank. Pomagati bi moral le dobrih petnajst minut, a se je delo zavleklo in trajalo dve uri.

Dve uri na vročini

Medtem je hčerka doživljajo agonijo. Po skoraj dveh urah na približno 40 stopinjah so jo opazili delavci na bližnjem gradbišču in poklicali reševalce. Deklica je bila že v nezavesti, ko so jo reševalci najprej odpeljali do zdravstvenega doma, nato pa do reške urgence. Zdravniki so se napeli vse svoje moči, da bi jo rešili, a jim ni uspelo. Danes je umrla.

33-letnik je strt. Njegovi prijatelji in sodelavci pravijo, da gre za dobrega človeka, za očeta, ki je »živel za svoje otroke« (ima še enega otroka) in bil nasploh zelo odgovoren. Ena napaka in zgodila se je komaj predstavljiva tragedija. Policija je sicer očeta že pred tragičnim koncem zgodbe kazensko ovadila.